Elevii din Lunca, aşteptându-l pe Moș Crăciun!

De Veronica Bursaşiu
Elevii din Lunca, aşteptându-l pe Moș Crăciun!
Cu zile triste și reci, cu sau fără mantia albă a zăpezii, decembrie marchează începutul marilor sărbători ale iernii, apreciat ca cel mai frumos dintre anotimpuri.

Există la români puterea și înțelepciunea de a se aduna unii cu alții în serile de iarnă și a dezgropa obiceiuri, tradiții, valori care ne definesc ca identitate. În liniștea căminului, cu arome de cozonac și miresme de brad, copiii aud de la bunici binecunoscuta Poveste de Crăciun.

E vremea colindelor celor mai frumoase care preamăresc Nașterea Mântuitorului.Cei mari trăiesc Crăciunul prin emoțiile celor mici, în special cele de la întâlnirea cu Moșul.
Cu aceste gânduri, cu emoție și dăruire, trăind la cote maxime bucuria sărbătorilor, au conceput Serbarea de Crăciun, cadrele didactice de la scoala din Briheni, comuna Lunca, prof., Mădălina Avram și prof., Florina Țiț după următorul program :şezătoare la gura sobei, moment dedicat nașterii Mântuitorului, întâlnire cu Moș Crăciun.

Privind lucrurile ca în copilărie, veghind an de an la sărbătorile satului, gazdele au investit în copii muncă, preocupare pentru originalitatea costumelor și a interpretării. Cu bucurie și emoție, copiii au cântat, au dansat, au spus ghicitori, zicale, proverbe, povestioare cu tâlc, legende, balade.

Puterea gândului bun, spiritul Crăciunului și bucuria de a se aduna laolaltă răzbat ca un mesaj transmis de marea sărbătoare a nașterii mântuitorului.Copiii au dat glas celor mai frumoase colinde și au interpretat poezii.

Cu același gând au fost colindați apoi de elevii de la scoala din Lunca, însoțiți de dna director, prof.Angela Ilies, dna prof., Violeta Deliman, dna prof., Adela Creț, dna prof., Damaris Brîndaş-Cozma, dna prof., Petronela Heredea și dnul prof., Daniel Bonchiş. Au fost clipe emoționante, legătura de suflet între generații care știu să sărbătorească, să ia în considerare aspectele frumoase ale vieții, apreciați de părinți, bunici prezenți în număr mare la sărbătoare.

Serbarea a culminat cu darurile de Crăciun aduse de moşul cu plete dalbe, moment care ne transpune în lumea poveștilor și a basmelor. Un moment aparte care a adus în plus zâmbetul și bucuria copiilor au fost darurile oferite de Fundația “Margarit”- Christian Center Nucet, reprezentată în persoana doamnei Viorica Cozma.

Prin grija părinților, a bunicilor, a dascălilor s-a servit masa cu bucate alese în timp ce lumina caldă a sfintelor sărbători a cuprins totul cu vraja ei.
Fie ca sărbătorile să ne găsească mereu împreună, să ne bucurăm unii de alții într-o explozie de încântare și fericire.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !