Erbașu – așteptat la sala polivalentă

Erbașu – așteptat la sala polivalentă
După o pauză hibernală de patru luni, ar trebui să reînceapă șantierul sălii polivalente.

Sursele JURNAL BIHOREAN & BIHON spun că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat cu data de 4 martie, astfel încât constructorii se pot apuca de treabă. Dacă nu apar noi întârzieri până la finalul anului 2020.
Însă, dacă în toamnă șantierul a fost inaugurat de Selina-Trameco, iată că în această primăvară va lucra Construcții Erbașu SA București!

Selina face pasajul Berceni

În toamna anului trecut, Selina a intrat pe amplasamentul fostei Piețe Ocska și a procedat la demolări. A făcut organizarea de șantier și s-a dislocat pământ. S-au realizat lucrări pentru aducerea terenului la cotă, cu umpluturi de balast și pregătirea lui pentru piloții ce urmează să fie forați.

Pentru noua sală polivalentă multifuncțională a Oradiei, de 5.000 – 7.000 de locuri, ar urma să fie forați peste 2.000 de piloți. Construcții Erbașu este liderul asocierii care a câștigat proiectarea și execuția, în timp ce Selina-Trameco are 30% din lucrare. Plecând de la premisa că Selina-Trameco este o companie locală, aceasta a deschis șantierul și se credea că va executa o mare parte din lucrare. Dacă nu apar alte modificări, la sala polivalentă Selina-Trameco va executa finisaje și instalații interioare.

În schimb, Selina-Trameco, Erbașu și slovacii de la Vahostav sunt parteneri într-o altă lucrare majoră, pasajul Berceni din Capitală. Este vorba despre un contract în valoare de 146 de milioane de lei, unde Selina-Trameco este lider de asociere și va avea rolul principal în lucrare. Pasajul respectiv ar urma să fie finalizat în 2022.

Se preconizează că sala de la Oradea va costa, în final, peste 70 de milioane de lei, luată fiind în considerare și mărirea manoperei, în conformitatea cu ultimele praguri salariale stabilite prin lege.

Sala va fi P+2E

Pentru climatizarea sălii va fi folosită resursa geotermală. Sala mare de jocuri va beneficia de încălzire în pardoseală, gradenele de beton urmând a fi străbătute de tubulatura specifică acestei tehnologii.

Sunt prevăzute 459 locuri de parcare pentru public și 166 locuri de parcare pentru sportivi, oficialități, presă și personal. Însă în zonă sunt și alte locuri de parcare, ce deservesc centrele comerciale.

Sala are un regim de înălțime de P+2E. Fațada sălii va fi orientată spre strada Traian Blajovici și, implicit, spre centrul comercial Auchan, în timp ce fațadele laterale vor da spre Peța, respectiv spre strada Islazului, ce delimitează Cartierul Europa. Înălțimea maximă a sălii va fi de 25 de metri de la sol. Pe lângă sala de jocuri, polivalenta va dispune și de o sală de antrenament.

Construcția va fi deservită de două accese pietonale și auto dinspre strada Traian Blajovici, precum și un acces de evacuare spre str. Islazului, dar cu dublu sens.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !