Evolutii in procesul codrilor

Evolutii in procesul codrilor
Miercuri, la Tribunalul Olt a avut loc o nouă înfăţişare în procesul codrilor Bihorului.

E vorba despre recursul intentat de comisia judeţeană pentru retrocedări, precum şi de comisiile locale din comunele Măgeşti, Vadu Crişului, Auşeu şi Şuncuiuş, care, împreună cu Romsilva încearcă să obţină casarea aberantei decizii date de Judecătoria Aleşd în toamna lui 2010. E vorba despre constituirea dreptului de proprietate pentru 62.682 ha de pădure către Maria Radu, care a şi decedat între timp.

Maria Radu vs. Elena Muresan in procesul codrilor bihoreni

În proces a intervenit acum avocata Mariei Radu, Elena Mureşan, care, în baza unui contract de întreţinere revendică acum hectarele câştigate la instanţa din Aleşd de cea pe care a reprezentat-o!

Moştenitoarea Mariei Radu e Andreea Radu, din Timişoara. Aceasta din urmă contestă contractul de întreţinere de care se prevalează acum avocata Elena Muresan din Alba-Iulia, în scopul acaparării a 90% din suprafaţa totală a pădurilor – proprietate de stat, din Bihor. Ca atare, la Judecătoria Oradea se află pe rol un proces între Maria Radu şi Elena Muresan, prima constând contractul respectiv, pe care îl consideră o făcătură. De altfel, Andreea Radu a depus şi o plângere penală împotriva Elenei Muresan: „Pentru înşelăciune, corupţie, abuz, fals şi uz de fals”, a explicat moştenitoarea Mariei Radu.

La termenul de judecată de miercuri, Andreea Radu a cerut suspendarea procesului din Olt, până la soluţionarea procesului pomenit mai sus, de la Oradea. De asemenea, Andreea Radu a cerut instanţei să constate lipsa calităţii procesuale pentru Elena Muresan. Judecătoarea Liliana Dicu a respins prima cerere iar pentru a doua a rămas să se pronunţe o dată cu pronunţarea sentinţei!

Instituţiile statului reprezentate în proces au depus noi documente la dosar, menite să dovedească încă o dată, dacă mai era cazul, faptul că suprafaţa pretinsă spre retrocedare de Elena Muresan – 62.682 ha de pădure – este incomparabil mai mare decât suprafaţa moştenită după boierul Mateescu. Pe 22 decembrie este noul termen de judecată.

Bătaie pe codrii Bihorului

Fitil reaprins in procesul codrilor

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !