Exercițiile de alarmare a populației vor avea loc lunar

6Comentarii
Exercițiile de alarmare a populației vor avea loc lunar
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că va efectua lunar exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Umătorul exercițiu de alarmare a populației va avea loc miercuri, 2 august. De altfel, în prima zi de miercuri din fiecare lună, în intervalul orar 10:00 – 11:00, vor avea loc exerciții similare.

„Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Simulările vor începe miercuri, 02 august și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală”, transmite IGSU.

În urma acestor exerciții vor fi centralizate datele la nivel județean și vor fi efectuate analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

„Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice”, mai precizează IGSU.

Rezultatele ultimului exercițiu

Decizia efectuării unor exerciții lunare vine la aproximativ trei luni de la ultimul test. Între 18-21 aprilie au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național.

Înștiințarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Responsabilitatea menținerii în stare de operativitate a sistemului de înștiințare-alarmare revine autorităților publice locale și operatorilor economici sursă de risc, iar reprezentanții inspectoratelor pentru situații de urgență derulează, periodic, acțiuni de verificare în teren. Pe parcursul anului trecut, personalul specializat a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” a verificat toate mijloacele de alarmare a populației din județul Bihor.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor