Expoziția lui Miloia, anulată de ISU. Polemici între Miloia și Episcopie

Expoziția lui Miloia, anulată de ISU. Polemici între Miloia și Episcopie
Episcopia Greco Catolică anunță că au anulat expoziția organizată de Visual Kontakt din cauza lipsei de autorizare de la ISU Crișana.

Expoziția Apocrypha 2 trebuia să fie găzduită în Palatul Episcopal al Bisericii Unite cu Roma din Oradea.

În urma unei decizii de ultim moment, expoziția a fost anulată. Cele două părți au însă variante diferite în ceea ce privește motivele anulării.

În cele ce urmează redăm comunicatul publicat pe pagina Visual Kontakt:

„Felicitari Eparhiei Greco-Catolice de Oradea pentru invitarea marelui artist de pule scuturate, Bako, care a vandalizat Oradea. E cum nu se poate mai potrivita invitarea lui in Palatul Episcopal, mai ales ca strandurile deja s-au inchis. Sper ca gasca de homosexuali ai casei nu va rata deschiderea. Nu, nu aveti nevoie de ortodocsi, sa va ingroape…”

Mesajul de mai sus i-a fost trimis lui Gabriel Miloia de Excelența Sa, episcopul Virgil Bercea al Oradiei Mari. Mai târziu, tot printr-un SMS, Excelența Sa ne-a înștiințat că vernisajul expoziției Apocrypha 2, găzduită în Palatul Episcopal Greco-Catolic, la invitația Episcopiei, trebuie anulat. Vă anunțăm cu regret că expoziția nu va mai avea loc.

„Ultima dată când i-am cerut părerea despre insultele trimise, mi-a spus că cei ca mine merită insultați. M-a făcut să mă simt sub-uman”, precizează Gabriel Miloia, autor al expoziției Apocrypha 2.

De cealaltă parte, Episcopia refuză să intre în polemici și transmite că expoziția a fost anulată la sesizarea ISU.

„În urma adresei nr. 705/17/SU-BH din 29.11.2017 a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor am fost înştiinţaţi că în Palatul Episcopal Greco-Catolic, situat în Piaţa Unirii nr. 3, având în vedere că este încă un şantier deschis nu se poate organiza nicio manifestare publică, nefiind întrunite condiţiile legale şi minime de securitate contra incendiilor („Punerea în funcţiune a unor spaţii în cadrul clădirii Palatului Episcopal care a făcut obiectul unui proiect avizat din punct de vedere al securităţii la incendiu, fără implementarea tuturor măsurilor cu rol de securitate la incendiu, fără a fi admisă recepţia la terminarea lucrărilor şi fără autorizaţie de securitate este contrară legii” Adresa ISU nr. 705/17/SU-BH)”, transmite Episcopia Romana Unita cu Roma,
Greco – Catolica printr-un comunicat de presă.

În urma acestei adrese, Episcopia a anunțat organizatorul expoziției, Visual Kontakt, reprezentată de Gabriel Miloia, să înceteze acțiunea de organizare.

Evenimentul Apocrypha 2 organizat de artistul Gabriel Miloia este găzduit în perioada 7 Decembrie - 21 Decembrie de Palatul Episcopal Greco-Catolic. Chiar dacă titlul expoziţiei -Apocrypha-desemnează un fapt în afara canoanelor, acest demers s-a născut dintr-o împăcare. „Odată ce ne împăcăm, treb...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !