Familie tradiţională, cu sprijinul tuturor cultelor

De Veronica Bursaşiu
7Comentarii
Familie tradiţională, cu sprijinul tuturor cultelor
© Toate cultele susţin demersul
„Trezeşte doamne România şi începe cu noi!” e îndemnul campaniei derulate de Coaliţia pentru Familie.

Mii de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă 22 octombrie 2016 de la ora 11.00 la o adunare publică din Piața Unirii Oradea pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituția României în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor. „Un demers similar, cel organizat în sprijinul familiei Bodnariu, a strâns mii de oameni pe străzile din Oradea. Ca şi atunci, şi acest demers este îmbrăţişat de toate cultele.

Mesajul episcopilor

„Dragilor, Cu toţii am avut, avem o mamă. Cel mai sfânt cuvânt pe care putem să-l spunem noi, ca oameni, este mamă, dincolo de legătura cu Dumnezeu. Iar numele de mamă este sfânt. Bunul Dumnezeu ne dă o mamă şi în acelaşi timp un tată. Pentru bucuriile, pentru împlinirile, pentru realizările pe care le-am avut pentru că mama şi tata au ştiut să ne încurajeze, să ne mângâie, să ne fie aproape cred că trebuie să fim cu toţii pe 22 în Piaţa pentru ca familia să rămână familie!,, este mesajul PS Episcopul greco-catolic Virgil Bercea.

„Nu pentru virtuţile noastre, nu pentru ceea ce reprezentăm noi, pentru că noi suntem păcătoşi, suntem oameni, avem şi noi scăderile noastre, împuţinările noastre, neajunsurile noastre, nu pentru noi că am reprezenta o anumită valoare ca lideri, ca mobilizatori ai comunităţii… Toţi avem nevoie de pocăinţă, de post, de rugăciune. Nu pentru ceea ce noi suntem, ci pentru credinţa poporului lui Dumnezeu. Dumnezeu priveşte cu drag şi binecuvântează ţara noastră. Ca binecuvântarea lui Dumnezeu să lucreze este nevoie şi de răspunsul nostru. Iar răspunsul nostru este credinţa poporului.

Pentru credinţa acestui popor, Dumnezeu va rândui să vină biruinţă!”, este crezul cu care PS Episcopul Ortodox Sofronie Drincec sprijină acest demers. Credincioșii baptiști din județul Bihor, prin președintele Comunității Creștine Baptiste Oradea pastor Petru Vidu, dar şi credincioșii romano-catolici din județul Bihor, prin episcopul Episcopiei Romano-Catolice Oradea PS László Böcskei şi, credincioșii penticostali, prin președintele Comunității Penticostale Regionale Oradea pastor Ioan Moldovan, şi-au anunţat susţinerea pentru această iniţiativă.

„Această adunare publică va avea loc în Piața Unirii din Oradea. Sunteți așteptați cu toată dragostea! Coaliția pentru Familie roagă toate bisericile indiferent de confesiune să facă rugăciuni pentru această cauză. Rugăm de asemenea slujitorii bisericilor: preoți, pastori, prezbiteri, diaconi, să anunțați în biserici despre adunarea publică care va avea loc în Piața Unirii din Oradea sâmbătă 22 Octombrie de la ora 11.00”, e mesajul organizatorilor. Trei milioane de români care au semnat pentru o protecţie sporită acordată prin Constituţie noţiunii fundamentale de „familie” – cerând redefinirea acesteia prin înlocuirea sintagmei „între soţi” cu sintagma „între un bărbat şi o femeie” – au avut câştig de cauza la CCR pentru un motiv simplu: „Numai din uniunea dintre un bărbat şi o femeie, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot NAŞTE copii”.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor