Fără concureță în lupta pentru fotoliile de directori de școli

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
5Comentarii
Fără concureță în lupta pentru fotoliile de directori de școli
© Șeful ISJ mulțumit de numărul candidaților înscriși la concurs
120 de solicitări depuse de 113 candidați pentru 110 posturi de directori și directori adjuncți la 95 de unități din învățământul preuniversitar din județ.

Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bihor a scos la concurs posturi de directori pentru mai multe unități din învățământul preuniversitar din județ, unde până acum au fost numiți directori pe perioadă determinată.

Candidații înscriși la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct, organizat de ISJ Bihor vor da luni, 17 iulie proba scrisă. Concursul va debuta de la ora 9:00 cu proba scrisă. Accesul candidaţilor în săli va avea loc în intervalul orar 08:00 – 08:30. Concursul va ține maxim 90 de minute, timp considerat suficient pentru candidați în a-și exprima în scris cunoștințele.

Concursul se va desfășura în șase săli, la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea. Având în vedere numărul celor înscriși (113), care au depus 120 de solicitări, pentru 110 posturi scoase la concurs (66 de de directori și 44 de adjuncți), nu se anunță o bătălie mare pentru posturile directori la cele 95 de unități din învățământul preuniversitar (22 din Oradea 73 din județ) bihorean care își caută șefi.

Concursul va continua în perioada 19 – 31 iulie cu proba CV-ului și cea a interviului, precum și cu rezolvarea contestațiilor, urmând ca cel târziu până în data de 2 august să se afișeze rezultatele finale, iar până în 4 august acestea vor trebui să fie validate de Consiliul de administrație al ISJ Bihor și trimis Ministerului Educație. În ce privește emiterea deciziilor de numire în funcție, acestea vor fi făcute de Ministerul Educației între 21 și 23 august, urmând ca cei declarați câștigători în urma concursului să-și preia funcțiile începând cu data de 1 septembrie.

Dacă la concursul pentru posturile de director și director adjunct care au avut loc la finele anului trecut șeful ISJ Bihor, Alin Florin Novac-Iuhas, nu a fost mulțumit de numărul mic de participanți înscriși, de această dată acesta s-a arătat încântat având în vedere faptul că pentru cele 110 posturi scoase la mezat au fost depuse 120 de solicitări de 113 candidați. Acest lucru însemnă că există candidați care au trecut mai multe opțiuni (fie au optat pentru mai multe unități, fie pentru mai multe posturi diferite).

Posturi de directori

În urma validării rezultatelor concursului pentru posturile de directori și directori adjuncți al unităților de învățământ, care s-a făcut în data 16 decembrie, anul trecut, ISJ Bihor a aprobat atunci 68 de numiri pe perioadă determinată pentru directori plini și 28 pentru adjuncţi. Numărul posturilor vacante s-a modificat având în vedere faptul că acum au fost scoase la concurs 66 de posturi de directori și 44 de directori adjuncți.

„Apariția acestor modificări se datorează faptului că legislația a fost modificată, astfel încât acum pragul numărului de elevi la unitățile de învățământ din sistemul preuniversitar a scăzut. În consecință dacă înainte o unitate trebuia să aibă cel puțin 500 de elevi înscriși pentru ca instituția să aibă un director adjunct, de acum numărul elevilor înscriși trebuie să fie de minim 300 în această privință. Lucru ce a dus la posibilitatea scoaterii la concurs a mai multor posturi de directori adjuncți”, a precizat Alin Florin Novac-Iuhas, inspectorul școlar general al ISJ Bihor.

În ce privește scăderea numărului de posturi de directori scoase la concurs, adică în loc de 68, sunt acum 66, șeful ISJ Bihor a spus că „acest lucru se datorează faptului că școala din satul Șerani a fost integrată ca și componentă externă a unității de învățământ din comuna Borod, iar prin comasarea dintre Liceul Tehnologic <George Barițiu> și Grupul școlar <Ioan Bococi>, devenind Liceul Tehnologic Nr.1 Oradea au dispărut și cele două posturi de directori de la unitățile respective”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor