Feeric Fashion Days 2012

De Astrid Țîrlea
Feeric Fashion Days 2012
Nu multă lume se gândește la ideea de modă în afara capitalelor. Ei bine, la ora aceasta, cel mai mare festival de modă din România are loc la Sibiu!

Anul acesta, tema celei de-a cincea ediții a fost “Baroque 5” și deci multe dintre colecții și locațiile căutate au avut tangență cu această opulentă eră.

Fiind cel mai important festival de creație vestimentară și artă contemporană din țară, Sibiul a avut parte de patru zile arhipline de evenimente precum: prezentări de modă la Sala Oglinzilor, în curtea interioară a primăriei, pe zidurile cetății și, în cadrul galei, pe un podium suspendat în Piața Mică, expoziții și seminarii de fotografie, piese de teatru, conferințe, lansare de carte și nu în ultimul rând, un boutique.

Prezentările de modă au avut loc în diverse locații, care de care mai deosebite. La începutul festivalului, Bianca Popp a îmbrăcat noua sa colecție pe manechine rășchirate la liziera pădurii, care au putut fi admirate de spectatori din tramvaiul care se plimba alene prin fața lor, iar Antonia Giurgiu a avut parte de cea mai frumoasă pasarelă în parcul baroc al palatului Bruckenthal din Avrig. Lucian Pop a prezentat o colecție între ruinele cetății și prin culoarele strâmte ale acesteia.

În penultima zi, Olimpia Dobrotă și-a prezentat colecția cu care a absolvit și masteratul în Sala Oglinzilor, unde în ziua următoare a încântat publicul și Rita Mureșan. Natalia Vasiliev a avut parte poate de cel mai interesant decor – depozitul Boromir – unde manechinele au defilat pe urme de făină, după un număr deosebit de dans contemporan în făină și mălai interpretat de americanul Josh Beaver. O altă locație deosebită a fost curtea interioară a primăriei, unde Adina Buzatu a prezentat colecția de băieți cu care a și încheiat ultima seară de gală din Piața Mică, acompaniată de talentatul naist Nicolae Voiculeț.

Cele două seri de gală au reunit tineri designeri și câțiva deja consacrați, plus trei designeri sosiți special cu această ocazie din Spania și un tânăr talent de peste Prut: Evgheni Hudorojcov. Au încântat publicul în aceste seri nume precum: Simona Semen, Natalia Vasiliev, Astrid Țîrlea, Ioana Ciolacu, Anca&Silvia Negulescu sau Rhea Costa – un melanj de noi designeri și nume deja cunoscute care au ținut spectatorii în priză.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !