Fermerii și-au dat întâlnire la AgroBihor

1Comentariu
Fermerii și-au dat întâlnire la AgroBihor
Parcarea ERA Park s-a transformat într-o super gospodărie, cu legume proaspete, cu mâncăruri tradiţionale, cu animale şi cu multe utilaje agricole!

Între 2 și 4 septembrie are loc cea de-a opta ediţie a Târgului AgroBihor, în parcarea centrului comercial, iar anul acesta a adus, pe lângă noutăţile din domeni, şi nume consacrate pentru iubitorii de folclor.

Startul evenimentului a fost dat vineri, 2 septembrie, la ora 11. Dacă prima parte a zilei a fost alocată deschiderii oficiale şi vizitării standurilor, spre seară, de la ora 18, bihorenii au fost invitaţi sub cupola centrului comercial, la un concert folcloric extraordinar, cu Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de orchestra Rapsodia Bihoreană, sub îndrumarea dirijorului prof. Liviu Buţiu. Au mai urcat pe scenă interpreţii Antonela Ferche Buţiu, Maria Sidea, Voichiţa Mihoc, Dana Ionela Jurjuţ şi laureaţi ai concursului „Moştenitorii”, realizat de TVR 1, dar şi ansamblul de dansuri populare „Vetre Bihorene”.

concert agrobihor (15)

La fel ca în anii trecuţi, vizitatorii au putut vedea o gamă variată de maşini agricole care lucrează pământul, de la arat până recoltarea produselor, dar şi diverse tipuri de tractoare, dotate la nivelul celor mai recente cerinţe din domeniu. Iubitorii de produse tradiţionale şi mâncăruri au avut la dispoziţie o gamă variată: legume şi fructe, miere de albine, uleiuri presate la rece, vinuri din diferite specii de struguri, cârnaţi de casă şi chiar produse de pielărie. Curioşii au putut admira inclusiv un stand cu legume inedite, altfel colorate, ca de exemplu roşii galbene sau negre, cartofi violeţi sau dovleci ornamentali, dar şi expoziţii de cai de rasă, vaci, oi, porci sau ponei. agrobihor (11)

Pe parcursul celor trei zile au avut loc și o serie de seminarii şi demonstraţii pentru fermieri.

La eveniment au participat peste 80 de firme din domeniu, atât din vestul ţării, cât şi din Bucureşti. „Suntem mândri că, odată cu lansarea accestui târg, multe firme şi-au deschis reprezentanţe – şi sedii mari de reprezentanţe în vânzarea de utilaje – la Oradea”, a precizat inginerul Marius Ştefan, organizatorul evenimentului.

Intrarea la târgul de utilaje şi la animale costă 5 lei, însă în rest, inclusiv la concert, accesul este liber.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor