Fermerii vor avea regim special de TVA

Fermerii vor avea regim special de TVA
Agricultorul reprezintă persoana fizică, persoana fizică autorizată, întreprinderea individuală sau întreprinderea familială, cu sediul activităţii economice în România, care realizează activităţile agricole şi care nu realizează alte activităţi economice sau realizează şi alte activităţi economice a căror cifră de afaceri anuală este inferioară plafonului de scutire.

Activităţile de producţie agricolă sunt activităţile de producţie a mărfii agricole, inclusiv activităţile de transformare a produselor agricole prin alte metode decât cele industriale, iar serviciile agricole reprezintă serviciile prevăzute în norme, prestate de un agricultor care utilizează munca manuală proprie şi/sau echipamentele specifice.

Compensaţia în cotă forfetară reprezintă suma rezultată prin aplicarea procentului de compensare în cotă forfetară asupra preţului/tarifului, exclusiv taxa, aferent livrărilor de produse agricole şi prestărilor de servicii agricole, efectuate de un agricultor. Procentul de compensare în cotă forfetară este 1% pentru anul 2017, 4% pentru anul 2018 şi 8% începând cu anul 2019.

Se extinde pe perioadă nedeterminată facilitatea profitului reinvestit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, în programe informatice, precum şi pentru dreptul de utilizare a programelor informatice.

Măsuri mai puțin dure cu privire la deducerea TVA când persoana impozabilă are codul de TVA anulat din oficiu de către autoritatea fiscală: persoana impozabilă îşi exercită dreptul de deducere pentru achiziţiile de bunuri şi/sau servicii efectuate în perioada în care a avut codul de înregistrare în scopuri de TVA anulat, prin înscrierea în primul decont de taxă depus după înregistrare sau, după caz, într-un decont ulterior, chiar dacă factura nu cuprinde codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanei impozabile, respectiv beneficiarii au dreptul de deducere a TVA dupa reînregistrarea în scopuri de TVA a furnizorului ce anterior a avut codul de TVA invalid.

Opțiune de plată impozit pe profit la microintreprinderile cu capital social mai mare de 45.000 lei. Pot opta pentru plata impozitului pe profit acele microintreprinderi la care valoarea capitalului social este de minim 45.000 lei. Anterior suma a fost de 25.000 euro. Se abrogă obligația înregistrării persoanei impozabile în Registrul Operatorilor Intracomunitari dacă aceasta efectueaza tranzacții cu parteneri economici din alte state membre. Se precizează în mod expres că plățile pentru zilieri nu sunt în sfera asigurărilor sociale obligatorii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !