Fiecare alege dacă se implică sau nu. Fii erou!

De Raul Simea
Reactualizat la:
Fiecare alege dacă se implică sau nu. Fii erou!
Realitatea este că niciodată nu știi când ai nevoie de ajutor. Mii de oameni au chiar azi. Nu aștepta să fie prea târziu. „Fii erou!”.

Se pot observa aproape zilnic, atât la TV cât și în mediul online, situații despre persoane „necunoscute” care au nevoie de sânge, cazuri pe care majoritatea le ignoră. Statisticile indică țara noastră ca fiind pe ultimul loc în UE în privința donării de sânge. Se poate trage concluzia că românul conștientizează importanța donării în momentul în care el, o rudă sau un prieten de-al lui este într-o situație critică și are nevoie de o transfuzie sau în momentul unei tragedii, cum a fost cea din clubul Colectiv. Spitalele din România sunt pline de pacienți care au nevoie vitală de sânge.

„Donează sânge! Fii erou!”

Asociația Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO) împreună cu alte asociații studențești din cadrul UO doresc să ajute la depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele românești, prin organizarea unei campanii de donare ce se desfășoară pe parcursul a 5 zile la nivel naţional, „Donează sânge! Fii erou!”.

„Prin această campanie dorim să informăm și să sensibilizăm populaţia orădeană. Vrem să mobilizăm cât mai mulţi oameni să doneze sânge atât pe timpul desfășurării campaniei, cât și în afara acesteia” a declarat coordonatorul local, Bianca Dinică, studentă în anul II la medicină.

Echipa de Handbal CSM Oradea și o mică parte din studenții implicați Echipa de Handbal CSM Oradea și o mică parte din studenții implicați ©

Astfel, orădenii să se aștepte ca de vineri, 25 noiembrie, să fie abordați de către studenți întrucât aceștia sunt foarte implicați. Pagina de facebook a evenimentului este https://www.facebook.com/doneazasangefiierouoradea/.

CSM-ul îi susține

În 19 noiembrie, fanii prezenți la meciul de baschet dintre CSM Oradea și Dinamo București au primit pliante și informații despre campania de donare ce va avea loc în data de 5-9 decembrie la Centru de Transfuzie Sanguină din Oradea, situat pe strada Louis Pasteur, nr.30. La fel s-a întâmplat și la meciul de handbal dintre CSM Oradea și CNE Sighișoara disputat miercuri, 23 noiembrie. La final, cele două echipe și-au arătat susținerea pentru aceast proiect.

15036333_1146226645490521_3038004957309479537_n Echipa de baschet CSM Oradea după meciul cu Dinamo București ©

Mobilizează România

Campania „Donează sânge! Fii erou!” este derulată la nivel național în nouă centre: Oradea, București, Cluj, Iași, Timișoara, Târgu – Mureș, Craiova, Sibiu și Brașov. Proiectul a luat naștere la inițiativa Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR).

15055854_1146222918824227_5568987327502831861_n

La nivel local, proiectul este implementat pentru a doua oară de Asociația Studenților Mediciniști din Oradea (ASMO) în colaborare cu Societatea Studențească de Chirurgie din România filiala Oradea (SSCR), Uniunea Studenților din Oradea ( USO) care cuprinde urmatoarele ONG-uri din cadrul Universității Oradea : Asociația Studenților Ingineri din Oradea (ASIO), Asociația Studenților Stomatologi din Oradea (ASSO), Asociația Studenților Economiști din Oradea (ASEO), Asociația Studenților Universității din Oradea (ASUO), Asociatia Studenților Creștini-Ortodocși din Oradea (ASCOR), Asociația Studenților la Psihologie din Oradea ( ASPO), Asociația Studenților Farmaciști din Oradea (ASFO), Alumni Universitatea din Oradea – AUO, International Association of Students in Economic and Commercial sciences (AIESEC), Association of International Medical STudents Oradea (AISMO), Asociația studenților și elevilor basarabeni (ASEB), Studenții Senatori.

Parteneri: VOTROM, CSM Oradea, Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Cutia cu lumânări.

Sponsori: COPROT, FLONUT print, Camping “La Rulote” Suncuius0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !