Finanţări pentru mediu

Finanţări pentru mediu
BIHOR – Autorităţile publice şi ONG-urile interesate să dezvolte proiecte de mediu pot beneficia de finanţare prin Programul Phare 2005. Schema [.doc – 49KB]

Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregătirea de Proiecte în domeniul protecţiei mediului îşi propune să acorde sprijin financiar pentru pregătirea de proiecte, atât autorităţilor locale cu responsabilităţi în domeniu, cât şi ONG-urilor care activează în domeniul biodiversităţii şi protecţiei naturii. Astfel, programul le sare în ajutor celor care depun eforturi în a reduce volumul deşeurilor, în a îmbunătăţi calitatea resurselor de apă şi a apei potabile, în a reduce poluarea atmosferei şi în a extinde activităţile de protecţie a mediului.

În Regiunea 6 Nord-Vest, domeniile stabilite ca fiind prioritare sunt gestiunea deşeurilor şi gospodărirea apelor şi a apelor uzate, iar proiectele în aceste domenii pot beneficia de finanţare nerambursabilă pentru activităţile de studiu (studii de piaţă, de pre-fezabilitate şi fezabilitate), analize (analiză cost – beneficiu), sau evaluări (evaluarea impactului asupra mediului). Regiunea 6 Nord-Veste are la dispoziţie un buget de 0,4 milioane de euro, din totalul de 3,2 milioane de euro, un sfert din această sumă provenind prin co-finanţare de la bugetul de stat.

Fiecare proiect poate beneficia de o finanţare nerambursabilă cuprinsă între 10000 euro şi 75000 euro, reprezentând maxim 90% din valoarea totală a costurilor, diferenţa de 10% fiind suportată, în numerar, de iniţiatorii proiectului sau din alte surse decât cele europene. Cei ce doresc să beneficieze de finanţare trebuie să trimită o cerere în limba română, în plic sigilat, în variantă originală şi patru copii, la adresa Ministerului Integrării Europene: Bd. Libertăţii nr.12, Sector 4, etaj 4, camera Registratură, Bucureşti. Fiecare solicitant poate trimite o singură cerere, pentru un singur proiect, până la data de 1 martie 2007, orele 16. Mai multe detalii, precum şi formularul cererii, pot fi găsite pe site-ul www.infoeuropa.ro.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !