Finanţări pentru participarea la TIMM şi EMPRETEC

De Dan Birta
Finanţări pentru participarea la TIMM şi EMPRETEC
© Se finanţează participarea la TIMM
Se finanţează participarea la Târgul IMM şi la cursurile de educaţie antreprenorială – EMPRETEC.

În ultimele zile s-au deschis aplicaţiile online pentru înscrierea în două programe cu finanţare de la bugetul de stat. Este vorbe despre „Târgul IMM” – un târg organizat la ROMAERO Băneasa, destinat firmelor care doresc să îşi promoveze produsele sau serviciile oferite, şi „Programul EMPRETEC” – un program de cursuri intensive de educaţie antreprenorială şi dezvoltare managerială, organizat în patru locaţii din ţară.

TIMM 2016

Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – TIMM 2016 se va desfăşura în perioada 18 – 20 noiembrie. Este parte integrantă a „Săptămânii Europene a IMM-urilor 2016” și urmăreşte: dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale între IMM, bănci şi fonduri de garantare; dezvoltarea capacităţii şi spiritului antreprenorial prin organizarea de workshop-uri în cadrul evenimentului; dezvoltarea abilităţilor inovative şi consolidarea unui mediu economic competitiv; creşterea numărului de noi locuri de muncă şi a beneficiilor aduse economiei naţionale de către aplicanţi.

Bugetul alocat este de 3 milioane de lei, având 450 de posibili beneficiari. Ajutorul financiar constă în asigurarea participării gratuite la târg pentru aplicanţii selectaţi în urma înscrierii în program. Vor fi suportate cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora. Suma maximă acordată unui beneficiar pentru transport, cumulată, este 2.000 lei. De asemenea, vor fi asigurate cheltuielile aferente cazării. Suma maximă acordată unui beneficiar este de 1.600 lei (maxim 200 lei/noapte/persoană). Beneficiari eligibili sunt societăţile comerciale, societăţile cooperative, societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, asociaţiile profesionale, fundaţiile.

EMPRETEC

EMPRETEC este un program integrat de pregătire, care oferă întreprinzătorilor instruire și asistență tehnică, precum și un cadru instituțional pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale și creșterea competitivității pe piața locală.
Grupul țintă al programului include: antreprenori existenți sau potențiali, top manageri, specialiști din organizații publice sau private.

Programul constă în organizarea a patru workshop-uri de pregătire antreprenorială UNCTAD/EMPRETEC pentru sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, produsul de bază oferit participanților la Program, fiind atelierul de lucru pentru dezvoltarea competențelor personale antreprenoriale, dezvoltat de Universitatea Harvard împreună cu Management Systems International și McBeer & Co, care se va desfășura pe parcursul a nouă zile calendaristice.

Cel mai aproape de Bihor este workshop-ul organizat la Cluj Napoca în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2016. Bugetul alocat programului pentru fiecare OTIMMC este de 500.000 de lei. Prin program, se asigură: participarea gratuită la oricare dintre workshop-urile de pregătire antreprenorială UNCTAD/EMPRETEC, pentru aplicanții selectați în urma înscrierii în program, precum şi cazarea şi masa pentru participanţii selectaţi. Informaţii despre înscrierile în cele două programe pot fi obţinute pe site-ul: www.aippimm.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !