Finanţează cultivarea usturoiului

De Simona Drimbău
1Comentariu
Finanţează cultivarea usturoiului
În video-conferinţa susţinută de curând de către ministrul Petre Daea cu directorii direcţiilor agricole județene din întreaga țară şi directorii structurilor judeţene din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a prezentat şi noul program de activităţi pregătit pentru anul acesta.

Astfel, în 2019 va debuta programul de susţinere a producţiei de usturoi cu 1.000 euro/hectar.

Fermierii care se ocupă cu cultivarea usturoiului vor primi o subvenţie în anul 2019, întocmai ca în modelul sprijinului acordat pentru cultivatorii de tomate. Potrivit programului, fiecare cultivator de usturoi poate primi de la stat suma de 1.000 de euro pe hectar, atât timp cât poate furniza autorităţilor documente justificative privind producţia. Programul urmează să se desfăşoare pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019 – 2021.

De acest sprijin pot beneficia producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr.
145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, valabil în anul de comercializare a producţiei de usturoi, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, dar şi producători agricoli persoane juridice. Aceştia trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicatoare cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripţia ,,Program susţinere usturoi”, să valorifice o cantitate de usturoi de minim 5.000 kg/ha, dovedită cu documente justificative, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere. De asemenea, aceştia trebuie să facă dovada producţiei realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

Valorificarea producţiei se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere.

Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprimă sub forma unei subvenţii. Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 4.650 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a 1.000 euro/ha, fără a depăşi valoarea maximă de 15.000 euro/trei exerciţii financiare/beneficiar. Plata se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor