bihon.ro Web analytics

Finanţează cultivarea usturoiului

Reactualizat la:
În video-conferinţa susţinută de curând de către ministrul Petre Daea cu directorii direcţiilor agricole județene din întreaga țară şi directorii structurilor judeţene din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a prezentat şi noul program de activităţi pregătit pentru anul acesta.
Scris de Demian - În video-conferinţa susţinută de curând de către ministrul Petre Daea cu directorii direcţiilor agricole județene din întreaga țară şi directorii structurilor judeţene din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a prezentat şi noul program de activităţi pregătit pentru anul acesta.

Astfel, în 2019 va debuta programul de susţinere a producţiei de usturoi cu 1.000 euro/hectar.

Fermierii care se ocupă cu cultivarea usturoiului vor primi o subvenţie în anul 2019, întocmai ca în modelul sprijinului acordat pentru cultivatorii de tomate. Potrivit programului, fiecare cultivator de usturoi poate primi de la stat suma de 1.000 de euro pe hectar, atât timp cât poate furniza autorităţilor documente justificative privind producţia. Programul urmează să se desfăşoare pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019 – 2021.

De acest sprijin pot beneficia producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în baza Legii nr.
145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, valabil în anul de comercializare a producţiei de usturoi, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, dar şi producători agricoli persoane juridice. Aceştia trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp, marcată la loc vizibil cu o placă indicatoare cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripţia ,,Program susţinere usturoi”, să valorifice o cantitate de usturoi de minim 5.000 kg/ha, dovedită cu documente justificative, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere. De asemenea, aceştia trebuie să facă dovada producţiei realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

Valorificarea producţiei se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere.

Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprimă sub forma unei subvenţii. Valoarea sprijinului financiar care se acordă beneficiarilor este de 4.650 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a 1.000 euro/ha, fără a depăşi valoarea maximă de 15.000 euro/trei exerciţii financiare/beneficiar. Plata se acordă proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  S-a stins din viaţă un mare dascăl: Dorel Tifor
  S-a stins un dascăl cum puţini mai sunt în ziua de astăzi.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Muzică populară, teatru-dans şi muzică clasică în Piaţa Unirii
  Evenimentul a fost organizat pe baza protocolului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Multipla campioană Elena Pagu, la 96 de ani, la startul Beiuș Runnnig Day
  Evenimentul care a avut loc pe 12 iunie 2021 se află la cea de-a doua ediție și a reunit la start sute de participanți printre care și mari campioni.

  BIHON CAO

  Citiri contoare Compania de Apă Oradea

  BIHON CAO

  Compania de Apă anunță întreruperi în furnizarea apei

  BIHON CAO

  Întrerupere în furnizare apei în Oradea

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Peste 400 de teste efectuate, un singur caz nou de coronavirus
  Numărul de cazuri noi continuă să fie redus în județul Bihor. 1

  Ştiri sportive

  Prima declaraţie a medicului care l-a salvat pe Christian Eriksen
  Medicul care l-a ajutat pe Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa pe teren. 4

  BIHON Ştirile judeţului Bihor

  Vaccinarea anti-coronavirus, restrânsă în Bihor
  Din pricina numărului tot mai mic de doze de ser anti-Covid administrate zilnic în Bihor, s-a decis reorganizarea procesului de vaccinare.

  Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.