Floare de Lotus, la a IX-a ediţie

Floare de Lotus, la a IX-a ediţie
SALONTA – Etapa judeţeană a concursului are loc sambata, la Palatul Copiilor şi Elevilor din Salonta.

Sediul Palatul Copiilor si Elevilor din Salonta gazduieste, astazi, etapa judeteana a celei de-a IX-a editii a concursului „Floare de Lotus”, organizat de profesoara Paraschiva Carbunar, coordonatoare a Cercului de Ecologie si Folclor Muzical din cadrul Clubului Copiilor si Elevilor din Salonta, Filiala Tinca.

„Acest concurs se adreseaza elevilor din clasele V- VIII care activeaza în cadrul palatelor si cluburilor copiilor si elevilor din întreaga tara, urmând ca etapa interjudeteana sa se desfasoare în data de 26 mai, la Palatului Copiilor si Elevilor din Oradea”, ne-a informat Felicia Enache, consilier principal al Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor (APM).

Sapte echipaje

La concursul de azi participa sapte echipaje din Bihor, formate din câte trei elevi însotiti de un profesor. Echipele provin de la Clubul Copiilor din Alesd, Clubul Copiilor din Beius, Clubul Copiilor din Marghita, Palatul Copiilor si Elevilor din Oradea, Clubul Copiilor din Stei, Clubul Copiilor din Salonta si Clubul Copiilor din Salonta, Filiala Tinca.

Tema concursului este „Dimensiunile interdisciplinare ale biologiei”. „Prin aceasta tematica se doreste realizarea unei abordari interdisciplinare si aplicative a biologiei care sa conduca la dezvoltarea capacitatii de investigare a elevilor, la integrarea cunostintelor acumulate în experienta de viata a elevilor”, precizeaza Paraschiva Carbunar.

Obiectivele concursului sunt: realizarea unui schimb de informatii stiintifice între elevi si profesori, dezvoltarea creativitatii elevilor si a unui mod de a-si pune în valoare propria gândire, stimularea motivatiei pentru protectia naturii si formarea unor convingeri si comportamente adecvate fata de natura, prin activitati de ocrotire si protectie a mediului înconjurator, orientari si elemente de educatie agrobiologica, ecologica, adaptarea la mediu si pastrarea a ceea ce este valoros în traditia învatamântului românesc. Juriul concursului va fi alcatuit din specialisti din cadrul APM. Premiile consta în diplome de merit si premii oferite de APM Bihor.

Monica Mateiu

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase