Fotbal de la suflet la suflet

Fotbal de la suflet la suflet
Simeria – Cumplitul accident suferit de Cătălin Scorpie de 16 ani, fost compoenent al echipei de juniori a clubului CFR Marmosim, în urma căruia i-au fost amputate ambele picioare de deasupra genunchilor i-a afectat profund şi pe fotbaliştii clubului din Simeria. Jucătorii şi conducerea clubului au dovedit că sunt cu sufletul alături de fostul junior şi au organizat, luni, la Simeria, un meci amical cu Corvinul 2005 Hunedoara, pentru a-i oferi sprijin financiar şi cadouri de sărbători.

Partida s-a încheiat cu scorul de 4-3 în favoarea echipei gazdă, după ce până în minutul 70 Corvinul conducea cu 3-1. Golurile au fost marcate de Babarţi, D. Dăscălescu (2) şi Costea pentru Marmosim, respectiv M. Dăscălescu (2) şi R. Cristian pentru Corvinul.

Surprins de gest
„Am fost surprins de gestul fotbaliştilor de la Simeria şi de disponibilitatea celor de la Corvinul de a juca pentru mine. Fotbalul e cea mai mare pasiune a mea şi acest meci mă bucură foarte mult”, afirma Cătălin Scorpie care aurmărit partida de la marginea terenului dintr-un scaun cu rotile.

„Ne dorim să adunăm cam 2000 de euro pentru a-l ajuta pe băiat. Dacă acum nu vom stânge atâţia bani vom mai organiza şi alte meciuri umanitare pentru el”, preciza Teodoros Favatas, finanţatorul echipei CFR Marmosim.

Vor să-l ajute
Accidentul fostului junior s-a produs în seara de 5 noiembrie în gara Deva.

„Cătălin a fost la spectacolul „Nopţi albe pe Cetate”, iar în gară la întoarcerea acasă a încercat să se urce din mers în tren şi a căzut sub roţile acestuia. Ştia că nu are voie să facă aşa ceva, pentru că eu lucrez de 25 de ani în CFR şi l-am atenţionat zilnic, dar asta a fost soarta lui. Nu ne putem împotrivi lui Dumnezeu. Acum Cătălin e bine psihic, pentru că îl ajută foarte mult colegii de la Liceul Energetic Deva şi cei de aici din echipa de fotbal de la Simeria. Căutăm deja proteze şi deşi sunt foarte scumpe, circa 30.000 de euro una, nici nu ne gândim să nu meragă din nou”, spunea Cicerone Scorpie, tatăl lui Cătălin.

„Noi de la CFR Marmosim vrem să-l ajutăm pe băiat. Dacă voi rămâne eu şi în continuare la echipă o să-i asigur un salariu lunar şi voi mai organiza şi alte meciuri umanitare pentru el”, afirma Teodoros Favatas, finanţatorul echipei CFR Marmosim.

Ciprian Marinuţ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase