Fotografii din frumosul Maramureş

De Crina Dobocan
Maestru al viorilor
Maestru al viorilor - © FOTO: Mariana Scubli
Vernisajul expoziției artistei fotograf Mariana Scubli va avea loc vineri, la galeria „Euro Foto Art”.

Pe simezele galeriei „Euro Foto Art” vor fi instalate, de vineri, 96 de fotografii color realizate cu mare măiestrie de către artista fotograf Mariana Scubli, din Sighetu Marmației, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”. Expoziţia „Întoarcerea ACASĂ” reflectă frumuseţea Maramureşului şi a tradiţiilor sale.

Biserică din lemn @ FOTO: Mariana Scubli

Mariana Scubli s-a născut în Oradea şi a studiat vioara la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Oradea. După 20 de ani, ca inginer de profesie, viaţa a purtat-o spre Maramureş. Aici și-a crescut și cultivat dragostea pentru frumuseţea tradiţiilor. La început, fotografia a fost un hobby. Dar pasiunea şi perseverenţa au determinat-o să aprofundeze acest domeniu, care s-a transformat dintr-un hobby într-un mod de viață, iar gradul de motivare pe care și-l impune se observă din rezultatul muncii și prin ceea ce ne prezintă.

Artista fotograf a început o adevărată căutare a comorilor, colindând satele şi imortalizând ceea ce a mai rămas de la părinți și bunici.

„Mariana Scubli știe să ne treacă prin anotimpuri, cele ale naturii, cele ale vieții, anotimpurile ei! Ce poate să fie mai frumos decât amintirea unor locuri, oameni, obiceiuri demult uitate, tradiții? Să te întorci acasă o poți face în atât de multe moduri. Cum alegem a face acest lucru este o intimitate aparte”, apreciază artistul plastic Ştefania Adela Pop, din Sighetu Marmației.

Vernisajul expoziției va avea loc în prezența artistei fotograf și a unui grup de artiști din Sighetu Marmației și Baia Mare, vineri, 22 martie 2019, de la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art”. Curatorul expoziţiei este artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației „Euro Foto Art”.

Portret @ FOTO: Mariana Scubli

Lucrările vor fi prezentate de către artistul plastic Ştefania Adela Pop, din Sighetu Marmației, și artistul fotograf Felician Săteanu, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art” din Baia Mare. Momentele muzicale vor fi oferite de interpreta de muzică populară Bianca Popa, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte din Oradea, pregătită de profesoara Aurica Bontu.

Expoziția de artă fotografică, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” și Clubul Fotografic „Nufărul”, va rămâne deschisă până în 16 aprilie, în zilele de lucru, între orele 08:00-19:00. Intrarea este gratuită.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !