Frumuseţile Oradiei la Romanian Info Fashion Festival

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Frumuseţile Oradiei la Romanian Info Fashion Festival
Oradea a avut reprezentaţi atât în competiţia designerilor, cât şi la pretendentele pentru titlul de cele mai frumoase românce, dar şi în juriu.

Lumea bună a modei şi a frumuseţii şi-a dat întâlnire la Sinaia. În perioada 30.08.- 03.09.2016, Platinum Agency a organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, evenimentul Romanian InfoFashion Festival – Spirit of Beauty. Proiectul iniţiat de www.infofashion.ro România are în portofoliu 11 titluri mondiale cucerite începând cu 2002 la Finalele concursurilor de Miss/ Model de pe întreg globul, purtând creaţii ale designerilor români. La ediţia din 2014, Diana Coraş, model la Amaliafashion Management Oradea a câştigat competiţia şi a reprezentat România în finala Top Model of The World.

romantic goth2 silviu popopvici

 

Finala Romanian Infofashion Festival – Spirit of Beauty a avut loc vineri la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino din Sinaia. Aflate la prima participare, modelele Amaliei Judea, Debora Borsi şi Akom Szandi sunt decise ca la viitoarea ediţie a evenimentului să intre în cursa pentru premii. În acest an au fost peste 60 de participante şi totodată pretendente la o poziţie care să le confere titlul de reprezentante ale României la conscursurile internaţionale. Organizatorii au pus în joc premii de reprezentare a României la mai multe finale internaţionale ale concursurilor de frumuseţe şi modeling: Miss Supranational, Miss Intercontinental, Top Model of The World, dar şi premii specifice acestei zone de interes: Best New Entry, Best New Face, Best Body, Best Congeniality, Petite Beauty Award,Premiul Face of the Year, Premiul Beauty Makeup. În urma preselecţiilor, interviurilor, ședintelor foto şi a probelor de prezentare pe catwalk, au participat 37 de concurente, alături de altele 8 la categoria Petite (sub 170 cm).

romantic goth1

„Juriile unor astfel de concursuri nu caută doar feţe frumoase. Vor ca cele care ne reprezintă să fie mai mult decât o apariţie. Îşi doresc ca fetele să aibă calităţi care să le completeze ca om. Caută atitudine, le studiază comportamentul. Şi sunt extrem de importante limbile străine cunoscute şi aptitudinile, talentele în diverse domenii”, explică Amalia Judea. Prezenţa scenică, fotogenia sunt criterii după care s-au ghidat juriul de la RIFF în alegerea câştigătoarelor. „Talentul în muzica, dans, pictură, sport, creativitate, atu-uri care fac diferența la o competiție de nivel internațional”, se specifică pe site-ul organizatorilor. 15 designeri au fost selecţionaţi pentru a participa la această ediţie a evenimentului. Doi dintre aceştia sunt absolvenţi ai Facultăţii de Arte Oradea, promoţia 2016. Au reprzentat şcoala orădeană Oana Hăbăşescu cu Colecţia Genevieve şi Cristina Borha cu Romantic Goth.Executând un nou salt în timp, colecţia Cristinei Borha realizată într-un stil sobru, care te trimite cu gândul la vitraliile catedralelor secolului XIV. Ţinutele sunt compuse din textile opace și transparente cu elemente arhitectonice înalte și zvelte, adaptate siluetei feminine.

romantic goth6

Oana Hăbăşescu în ,„Geneviève” a avut ca sursă de inspiraţie stilul baroc ̵ rococo, ba mai mult, tânara s-a inspirat din costumul lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, renumit pentru extravaganța sa. Materialitățile au fost astfel alese încât să creeze un efect somptuos. Combinațiile dintre catifea, piele ecologică, blană (imitație), blana astrahan (imitație) și tafta creează efectul de mat-lucios, iar materialele organza și voalul transmit prin transparența lor, suavitate și rafinament. Complexitatea texturilor materialităților și volumul ținutelor dau monumentalitate colecției. Culoarea predominantă a colecţiei Oanei Hăbăşescu este vișiniul.

akom szandi foto petrila

Conform infofashion, printre invitații speciali de la acest eveniment, amintim: Sil Yanku, producător şi interpret de origine romîna, care locuieşte în Elveţia, cu 5 apariții pe compilația americană “Coast-2-Coast”, 9 albume editate şi melodii publicate internațional. Surpriza oferită a fost lansarea în prima audiţie a Piesei Fashion, însoţită de prezentarea ţinutelor create de Dana Rusu, Colecţia Red Carpet Diva, melodie compusă special de Silviu-Cornel Iancu, originar din Ploieşti, pentru Romanian InfoFashion Festival 2016.

romantic goth3

Din juriul a făcut parte criticul de modă Alin Gălăţescu, dar şi Adriana Agostini, deținătoare a premiului ”Donne di Moda”, acordat de ”Donna Impresa” Magazine Italia. Adriana este designerul român a cărui creație a ajuns să străluceasca în lumina reflectoarelor unui eveniment al Academiei Americane de Film. Cu atât mai remarcabilă este prezenţa în juriu, în acest context, a orădencelor Cristina Brăteanu şi Ioana Silaghi, recunoscuţi designeri orădeni, şi colaboratori ai mai multor ediţii ale festivalului. Din rândul finalistelor de-a lungul ediţiilor precedente (2002 – 2011) s-au distins până acum peste 100 de “ambasadoare” ale României la Finalele Mondiale ale Concursurilor de Frumuseţe.

romantic goth4

Diversitatea țărilor în care acestea au evoluat de-a lungul anilor, alături de peste 6.000 de concurente din toată lumea, confirmă o data în plus, că moda şi frumuseţea sunt un veritabil vector de imagine şi o reţetă de succes.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !