„Geneviève”, extravaganţă á la Regele Soare

Reactualizat la:
„Geneviève”, extravaganţă á la Regele Soare
Oana Hăbăşescu a atras atenția la Gala Diplomelor 2016 prin conceptul colecţiei prezentate şi prin realizare.

A studiat, pe lângă design vestimentar la Oradea şi la Facultatea de Ahitectură din cadrul Universităţii Napoli.

Colecția se intitulează „Geneviève”. „Acesta este un nume tipic francez, simbolizează feminitate, voință , ambiție și putere. Geneviève este considerată patronul spiritual al Parisului, fiind sărbătorită pe 3 ianuarie. Colecția compusă din zece ținute pentru evenimente speciale, este destinată femeilor de peste 20 de an , sunt purtabile în anotimpurile : toamnă și iarnă și sunt ținute interschimbabile. Audrey Hepburn afirma : «Eleganţa este singura frumuseţe care nu dispare.» Această frază m-a făcut să meditez asupra eleganței și asupra faptului că, în calitate de designer , trebuie să fac femeia să se simtă frumoasă în hainele pe care le poartă”, explică Oana Hăbăşescu.

Pentru a crea o colecție care să sugereze eleganță și rafinament, designerul a ales, ca sursă de inspirație, stilul baroc-rococo. „Privind o clădire construită în acest stil , multitudinea de linii curbe, culorile îndrăznețe, geometriile complicate, frescele uriașe și stucăturile atent lucrate îmi sugerează bogăție, amploare, finețe, un lucru select, nobil, aparte, ceea ce doresc să se regăsească și în colecția mea”, spune designerul.

Efect somptuos

Compozițional, Oana Hăbăşescu s-a inspirat din costumul lui Ludovic al XIV-lea, Regele Soare, renumit pentru extravaganța sa.

Materialitățile au fost astfel alese încât să creeze un efect somptuos. Combinațiile dintre catifea, piele ecologică, blană (imitație), blana astrahan (imitație) și tafta creează efectul de mat-lucios, iar materialele organza și voalul transmit prin transparența lor, suavitate și rafinament. Complexitatea texturilor materialităților și volumul ținutelor dau monumentalitate colecției. Culoarea predominantă a colecţiei Oanei Hăbăşescu este vișiniul.

„Am ales această nuanță pentru a sugera regalitate, bogăție și lucrul sofisticat. Am folosit albastru pentru a sublinia siguranță, încredere în sine. Albastrul este în constrast cu roșul (bordo) care reprezintă pasiune. Am ales gri pentru a sublinia eleganța feminină, iar pentru a transmite romantism am ales rozul. Oglinda este simbolul înțelepciunii și al cunoașterii, al intelectului divin, al adevărului, al sincerității, al conștiinței și al conținutului inimii. Ținuta reflectă într-o anumită măsură personalitatea celui care alege să o poarte , așadar este o «oglindă» a interiorității umane. Din aceste motive am ales să aplic spărturi de oglinzi în anumite zone a pieselor vestimentare”, spune Oana Hăbăşescu.

moda100

Un alt simbol al înțelepciunii și al cunoașterii este cartea, care, în colecția Oanei se regăsește sub forma unei pălării. „Un designer, și de altfel orice artist, trebuie să se conformeze tendințelor, dar totodată, creațiile sale trebuie să fie originale și inedite”, consideră artista.

Oana Hăbăşescu a studiat şi arhitectura la Napoli, iar aceasta se observă în stilul designerului Oana Hăbăşescu. „Arhitectura este un domeniu inepuizabil, fiind sursa de inspirație a multor designeri. Procesul de realizare al unei clădiri este asemănător cu cel al unei ținute: concept, schiță, partea tehnică, construcție. Stilul arhitectural și vestimentar sunt întotdeauna adaptate societății şi timpurilor. În spatele colecției stau ani de studiu și de exercițiu împreună cu profesorii în atelierele Facultății de Arte din Oradea. Aceștia au contribuit la formarea mea ca artist. M-a ajutat mult în pregătirea mea și experiența Erasmus, studiind un an de zile în Italia. Coordonatorii Lector Univ. Dr. Olimpia Urdea și Asitent Univ. Dr. Amalia Judea m-au susținut și mi-au oferit toate informațiile de care am avut nevoie.
Manechinele au un rol foarte important în prezentarea unor ținute. Modelele agenției Amalia Fashion Management au dat dovadă de mult profesionalism, punând în evidență ținutele colecției mele, cu multă eleganță și delicatețe”, a precizat Oana Hăbăşescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !