Gradina Zoologica se redeschide luni!

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
9Comentarii
Gradina Zoologica se redeschide luni!
În sfârşit, Gradina Zoologica din Oradea se deschide şi pentru publicul larg, luni la ora 9.00.

Inaugurată cu oficialităţi în campanie electorală, mai mult de ochii lumi, pentru că era departe de a fi terminată, Zoo va putea fi vizitată gratuit de copii şi adolescenţi, la sfârşitul săptămânii viitoare.

„Grădina zoologică se va putea vizita începând de luni, ora 9.00, conform programului de vizitare, zilnic între orele 9.00 şi 19.00, tarifele de intrare fiind pentru adulți 10 lei, pentru copii până la 18 ani, 5 lei. Vor exista și bilete de tip familial (mama, tata și un copil) pentru 20 lei respectiv 25 lei în cazul mama-tata – 2 copii”, a menționat Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public SA(ADP SA).

Cu subvenţie

„Din zece lei cât este biletul, prea mari speranţe nu ne putem pune că ne vom acoperi singuri cheltuielile, deci cred că va fi nevoie de o susţinere consistentă din partea Primăriei, şi în continuare”, consideră Suzhai-Bimbo Tibor, administratorul Zoo. Toate facturile acestui obiectiv însumează lunar între 50.000 şi 80.000 de lei. În opinia adminstratorului, întreţinerea unei grădini zoologice este o chestiune de mândrie locală, de pus pe blazonul administraţiei publice, de aceea merită să fie finanţată.

Pe cine concurează Oradea?

În condiţiile existenţei unor obiective similare deja celebre imediat după graniţă, la Debrecen sau Nyiregyhaza, se pune problema delimitării unei clientele pentru Grădina Zoologică Oradea. Administratorul Suzhai-Bimbo spune avem atuul că, în ţară, primul obiectiv de acest gen este la Timişoara şi dotarea sa nu se compară cu cea din Oradea iar cea de la Turda este cu şantierul la jumătate. În opinia sa, grădinile zoologice şi-au pierdut din componenta de divertisment în favoarele celei educative: „este important pentru copii să poată vedea pe viu animale sălbatice şi să înveţe despre ele”.

Noua amenajare a Zoo Oradea oferă un program de o oră, maxim două celor interesaţi. Chiar în condiţiile defrişărilor masive la care a fost supus terenul în timpul şantierului, s-a păstrat o parte din vegetaţia înaltă. Asta face ca, într-o zi toridă de vară, Zoo să ofere un cadru umbrit pentru plimbările cu copiii. Mai ales că în incintă s-a amenajat un loc de joacă pentru cei mici şi un spaţiu de vânzare alimente şi băuturi răcoritoare. Desigur, la intrarea în Zoo, respectiv la ieşire, va fi amenajat şi un magazin de suveniruri. De ambele activităţi comerciale se va ocupa firma care are magazinele King Art.

„Pentru amenajarea, extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice au fost făcute mai multe lucrări de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării. Lucrările au început în decembrie 2010 şi s-au încheiat în 15 mai 2013. Valoarea lor a fost de 19.445.238 cu TVA cu tot din care 75% suportat de Ministerul Mediului şi Pădurilor iar restul este contribuţia Municipiului Oradea”, anunţă ADP SA.

Preturi

Bilet adult – 10 lei

Bilet copil/elev/student la zi/pensionar – 5 lei

Grupuri copii/elevi/studenţi de minim 15 persoane – 4 lei/persoană

Grup de minim 15 adulţi – 8 lei/persoană.

Bilet familial – mama, tata și un copil (elev) – 20 lei

Bilet familial părinţi cu 2 copii – 25 lei9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor