Granturi de 200.000 euro în competiția „Idei din Țara lui Andrei”

De Alexandru Guiaș
Granturi de 200.000 euro în competiția „Idei din Țara lui Andrei”
Concurenții sunt așteptați să-și înscrie proiectele la ediția din 2017 a concursului „Idei din Țara lui Andrei”.

Persoanele fizice, ONG-urile, unitățile sau instituțiile de învățământ, administrațiile și instituțiile publice sunt invitate să se înscrie la cea de-a VI-a ediție a competiției „Idei din Țara lui Andrei”.

În acest sens, cei interesați pot să-și depună proiectele ce vizează dezvoltarea învățământului profesional și protecția mediului înconjurător folosind tehnologii inovatoare și componente de digitalizare. Competiția se desfășoară între 20 aprilie și 24 mai. La final vor fi acordate finanțări individuale de până la 20.000 euro, valoarea totală a granturilor fiind de 200.000 euro. Înscrierile se realizează până pe 24 mai, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Pe același site, cei interesați pot obține mai multe informații despre concurs.

„Idei din Țara lui Andrei” este o competiție de proiecte care se desfășoară la nivel național și urmărește să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România și să încurajeze românii cu spirit de inițiativă. În ediția din 2017 vor fi acceptate ideile care propun proiecte din două domenii: educație profesională și mediu. Cele de educație profesională trebuie să fie proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic public.

Cele de mediu trebuie să încurajeze și să promoveze folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale inovative pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice. Proiectele care au o componentă de digitalizare sau inovație cu ajutorul tehnologiei vor fi punctate suplimentar.

Proiectele vor fi evaluate prin vot public și jurizate de reprezentanți ai mai multor organizații nonguvernamentale, reprezentanți ai OMV Petrom, jurnaliști și experți din domeniul educației profesionale și mediului. Astfel, votul public va conta în proporție de 30% și va avea loc în perioada 16 iunie – 25 iunie, iar jurizarea de 70% (în perioada 16 iunie – 27 iunie). Câștigătorii vor fi anunțați pe 5 iulie.

În primele cinci ediții ale competiției „Idei din Țara lui Andrei”, organizatorul, OMV Petrom, a oferit finanțări în valoare totală de circa 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfășurate în 30 de județe din România, printre care s-a numărat și județul Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !