Habitat pe podium la Gala Societatii Civile

Emil Popa şi diploma câştigată de Habitat
Emil Popa şi diploma câştigată de Habitat
Habitat for Humanity Beiuş a câştigat locul II la la Gala Sociatatii Civile cu proiectul „Big Build 10”.

Habitat for Humanity Beius s-a plasat pe locul II la categoria Proiecte şi Campanii de Voluntariat din cadrul Galei Societăţii Civile, ce a avut loc joi, 9 iunie, la Opera Română din Bucuresti. Proiectul câştigător a fost „Big Build”, care a beneficiat de o finanțare de 600.000 de lei şi de o implicare masivă de voluntari din ţară şi străinătate. „Suntem onoraţi de decizia juriului, de a acorda un premiu campaniei noastre. Big Build este unul dintre cele mai importante proiecte Habitat şi pot spune că deja devine o tradiţie. În această toamnă vom ajunge la cea de a III-a ediţie a „Big Build”, implicând din nou sute de voluntari, ca împreună să schimbăm în bine viaţa altor zece familii, construindu-le o locuinţă decentă”, a declarat Emil Popa, manager comunicare la Habitat for Humanity Beius.

„Big Build”

Proiectul câştigător, „Big Build”, este un program desfăşurat anual în prima săptămână a lunii octombrie, cu ajutorul a peste 100 de voluntari din Irlanda de Nord, precum şi a numeroşi voluntari români. Big Build este realizat în parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda, iar ediţia din 2010 a avut drept finalitate construirea a 12 case în cinci zile.

Printre aceştia s-au numărat şi importante personalităţi cum ar fi fostul preşedinte Emil Constantinescu, sportivi ca Gabi Szabo, Doina Melinte, Elisabeta Lipă sau Nicu Vlad, precum şi diplomaţi de seama precum: ES Jan Sorensen, reprezentantul ONU în România, ES Robin Barnett, Ambasadorul UK la Bucureşti. În ediţiile viitoare, Habitat doreşte să implice şi alte personalităţi, inclusive preşedintele şi prim-ministrul al României.

În cadrul acestui proiect, Habitat for Humanity Beius a ajutat 12 familii, precum şi tineri care au crescut la orfelinat, să locuiască în condiţii decente.

Parteneri ai proiectului au fost Fundaţia Vodafone, Lafarge, Adeplast, Saint Gobain Glass şi Candore, care au finanţat şi au furnizat materialele de construcţie necesare ridicării celor 12 case sau au trimis voluntari dintre angajaţii proprii.

D.B.

Voluntarii Peace Corps, la Habitat Beius

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !