Hagi, Belodedici, Rotariu vin la Oradea să joace pentru Kevin

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
Hagi, Belodedici, Rotariu vin la Oradea să joace pentru Kevin
FC Bihor organizează un eveniment caritabil pentru un copilaş de 8 ani.

În săptămâna sărbătorii Sf. Maria, bihorenii îşi pot arăta ataşamentul pentru un semen de-al nostru. Kevin Ficuţ are 8 ani şi din decembrie 2011 se luptă cu o leucemie acută limfoidă. Pentru el, conducerea FC Bihor a decis să organizeze un eveniment de strângere de fonduri. „FC Bihor este alături de oamenii din comunitatea pe care o reprezintă și la bine, dar și la rău, așa cum și bihorenii au fost de-a lungul timpului alături de clubul fanion indiferent de problemele prin care a trecut”, a declarat președintele Șerban Morcan.

Spectacolul fotbalistic se va desfăşura pe Stadionul Iuliu Bodola şi va avea trei componente: un meci al actualei echipe a FC Bihor împotriva unei echipe a suporterilor, va urma un joc între selecţionala presei sportive şi echipa staff-ului tehnic şi administrativ al FC Bihor, meciuri pe durata a două reprize a câte 15 minute. Capul de afiş îl va ţine jocul dintre o echipă formată din foşti jucători ai FC Bihor şi una care va grupa membrii ai „Generaţiei de Aur”.

Tricouri vândute la licitaţie

Invitatul special al evenimentului va fi Gheorghe Hagi, de al cărui program va depinde şi data spectacolului, organizatorii avansând intervalul 10-15 august. Data şi ora urmează să fie anunţate la începutul săptămânii viitoare. Naţionala va fi asistată de pe bancă de Emeric Ienei, iar până acum şi-au confirmat prezenţa fraţii Iosif şi Ilie Rotariu, Miodrag Belodedici, Paul Codrea, Cristian Dancia, Marcel Băban, lista fiind deschisă. Un rol important în contactarea foştilor tricolori îl are Iosif Rotariu şi el având o fetiţă înfiată pentru care au fost organizate meciuri caritabile.

Din echipa FC Bihor, care va fi condusă de antrenorii Zsolt Muzsnay și Alexandru Gergely, vor face parte printre alți: Kulcsar Sandor, Ovidiu Lazăr, Lucian Ciocan, Sorin Pop, Ioan Papp Deac, Sorin Cigan, Viorel Domocoș, Cosmin Bodea, Stelian Farcău, Florin Farcaș, Lucian Ulici, Gabriel Brukental, Claudiu Mutu, Alexandru Kiss, Călin Bălaş, Cornel Georgescu sau Ștefan Erdei.

După meci, care va dura cel mai probabil 2×30 minute, va fi organizat un dineu la care tricourile protagoniştilor vor fi vândute la licitaţie.

Spectatorii pot intra pe stadion pe bază de invitaţii, care pot fi procurate de la sediul clubului (str. Iosif Vulcan, nr. 11) sau de la casele de bilete care vor fi deschise la „Iuliu Bodola”. Donaţia minimă pentru o invitaţie este de 5 lei.

Toate fondurile adunate în urma acestui eveniment vor fi donate lui Kevin Ficuţ, pentru ca puştiul din Aleşd să-şi poată continua tratamentul.

Tratament la Debrecen

La conferinţa de presă organizată joi la sediul FC Bihor a fost prezent şi Csaba Ficuţ, tatăl lui Kevin, încă fotbalist activ la Sporting Lugaş. „Este foarte greu în aceste momente și aduc mii de mulțumiri acestui club. Cândva când am avut probleme cu genunchiul, o doctoriță m-a întrebat dacă a meritat să joc fotbal. Pot să spun însă acum că da, a meritat și sunt pe undeva mândru că am putut face parte din familia asta a fotbalului. Acum iată că primim ajutorul necesar pentru fiul meu pentru a termina tratamentul. Tratamentul l-am început în 2011, el nefiind diagnosticat în țară, ci în Debrecen. După un an și trei luni am terminat tratamentul de bază. Acum mai avem trei ani de tratament de susținere, care constă în medicamente, steroizi, plus evenimente neprevăzute. Dacă analizele nu ies cum ar trebui, trebuie să rămânem internați în spital. De asemenea, pentru traumele avute, trebuie frecventat psihologul, iar pentru aceasta de două ori pe săptămână trebuie să mergem în Debrecen, pentru că din păcate la noi în țară nu avem această formă de terapie”, a declarat tatăl lui Kevin.

Din cauza complicaţiilor, Kevin a fost nevoit să suporte şi zece intervenţii chirurgicale la antebraţ.

Foşti jucători la FC Bihor, actualmente antrenori la Centrul de copii şi juniori, Lucian Ciocan şi Sorin Pop se aşteaptă ca Stadionul Iuliu Bodola să fie cât mai plin.

„Sperăm cu toții ca stadionul să fie arhiplin, ținând cont că se desfășoară un asemenea eveniment pentru ca acest copil să poată să ducă o viață normală”, a spus Lucian Ciocan.

„Țin să felicit conducerea clubului și organele locale care s-au gândit că trebuie să se implice în acest caz. Sperăm să fie de bun augur, astfel încât să putem aduna lume foarte multă la stadion. Noi putem să ajutăm în primul rând prin prezența noastră pe teren alături de adversarii noștri cu nume și cu renume. E regretabil că ne întâlnim într-o asemenea situație, dar sperăm să fie bine pentru copil”, a adăugat Sorin Pop.

Conducerea FC Bihor aşteaptă potenţiali sponsori care să ajute la organizarea acestui eveniment caritabil, fiind deschisă oricărei colaborări.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !