Hands-free şi pix ultraviolet la copiat

8Comentarii
Hands-free şi pix ultraviolet la copiat
Studenţii de azi nu mai folosesc, în principal, fiţuicile sau direct cursurile, pentru a copia la examene, pe primele locuri în topul metodelor aflându-se hands-free-ul sau învăţarea pe de rost a subiectelor, după cum a reieşit în urma unui sondaj realizat de Uniunea Naţională a Studenţilor

În urma discuţiilor cu colegii din ţară, Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a realizat un top al celor mai cunoscute 11 metode de copiat ale studenţilor. 

            Aceste tehnici sunt cunoscute atât în rândul profesorilor, cât şi al studenţilor şi pot fi folosite ca urmare a unei înţelegeri tacite între student şi profesor. Dacă cel din urmă nu ar dori, niciun student nu ar putea să copieze, sunt de părere cei de la UNSR.

            Pe primul loc în acest top este metoda hands free, care necesită două persoane: cel care dictează şi cel care susţine examenul. Datorită evoluţiei tehnologiei, liţa foarte subţire a căştii de anul trecut a dispărut, transmisia fiind fără fir. Metoda, aproape imposibil de depistat, are o rată de promovare de sută la sută.

            Pe locul doi este metoda numită – servite- întâlnită mai ales în facultăţile tehnice. Cu toate că în momentul în care sunt construite subiectele, studentul le învaţă aproape integral, metoda greu de depistat are o rată de promovare de de sută la sută, depinzând doar de răbdarea studentului, înaintea examenului, când construieşte “servitele”.

            Copiuţele, cărţile şi cursurile, altă dată în fruntea clasamentului, se postează de data aceasta pe locul al treilea. “Metoda clasică de copiat, utilizată şi de părinţii noştri, necesită foarte multă bunăvoinţă de la profesor”, după cum declară liderul UNSR, Gabriel Petrea. Cu o rată a depistării foarte ridicată, “cu ajutorul ei”, studentul promovează 80 la sută.

            Pe locul patru este metoda numită – zgâriatele – care, ca şi “servitele”, această metodă de copiat necesită o muncă foarte laborioasă în ziua dinaintea examenului. Este utilizată urma lasată de pix în urma copierii cursurilor, fiind o metodă folosită de studenţii cu vederea foarte bună. Are o rată a depistării destul de ridicată, datorită efortului depus de student pentru a vedea ce e scris pe foi, procentul promovării ridicându-se la 80.

            Colegul din faţă/stânga/dreapta – este metoda de pe locul 5. Dezvoltând spiritul de colegialitate destul de absent în zilele noastre, această metodă necesită, de asemenea două persoane, dintre care una trebuie neapărat să înveţe. Depinzând de bunăvoinţa profesorului, aproximativ 70 la sută dintre studenţii care o folosesc promovează.

            Colegul de afară – este pe locul 6 – întotdeauna găsim un prieten care să cunoască materia mai bine şi care să fie dispus să ne însoţească până la facultate. Mai avem nevoie de o scuză pentru a ieşi din examen, la început, pentru a-i da subiectele şi la sfârşit pentru a-ţi lua lucrarea. Profesorul nu are voie să-şi dea seama ce se intâmplă, rata de promovare depinzând doar de cunoştinţele prietenului.

            Scrisul în palmă, pe bancă, pe picior, pe adidaşi – este metoda de pe locul 7. Având în vedere că tatuajele au început să devină o modă şi în România, această metodă are destule şanse de reuşită. Depinzând de bunăvoinţa profesorului, această metodă este utilizată mai mult de fete, probabilitatea de promovare fiind puţin peste 50 la sută.

            Pe locurile  8 şi 10 se află sms-urile şi telefon mobil. Aceste metode de copiat sunt utilizate destul de des, însă nu sunt foarte eficiente. Sunt necesare în momentul în care nu-ţi aduci aminte anumite lucruri. Nu sunt utilizate pentru a promova un examen.

            Mersul la baie e pe locul 9, o metodă utilizată cu precădere de studenţii care doar vor să îşi amintească ceva. Este destul de uşor de folosit, însă rata de promovare este sub 30 la sută.

            Pixul cu ultraviolete este pe locul 11. Metodă nouă de copiat necesită, pe lângă pixul cu ultraviolete şi o pereche de ochelari cu care să se poată observa scrisul. În cazul în care este soare în sală, această metodă este foarte eficientă. Pixul scrie ca unul obişnuit, doar că pasta este compusă din culori cu luminozitate sporită, scrisul fiind invizibil cu ochiul liber. Acesta devine vizibil dacă este îndreptat spre el un fascicul de lumină ultravioletă generat de ledul din capacul pixului,

            UNSR consideră că alături de “şpagă”, copiatul la examene este o abatere gravă de la etica universitară. Cu permisiunea profesorilor, tehnicile de copiat sunt într-o continuă transformare şi dezvoltare, cu toate că ele ar trebui să lipsească cu desavârşire, a precizat Petrea.

            “Cu toate că toţi vrem un învăţământ superior competitiv la nivel european, încă mai există persoane din sistemul universitar care nu doresc să conştientizeze pericolul pe care aceste abateri îl reprezintă. Uniunea Naţională a Studenţilor din România face un apel la corpul profesoral cât şi la studenţi astfel încât aceste practici să dispară pentru ca învăţământul din România să capete o imagine europeană”, a conchis liderul UNSR.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor