Hingheri la parcari albe

Au ridicat maşina lăsată într-o parcare înzăpezită
Au ridicat maşina lăsată într-o parcare înzăpezită
Atenţie. Şeful Parcărilor orădene a anunţat marţi că nu se aplică amenzi în parcările cu plată.

Însă se ridică în continuare maşini din parcările de domiciliu, la sesizarea expresă a titularului locului de parcare. Totuşi, Ioan Şimon subliniază că şi-a instruit subordonaţii să nu ridice maşini de pe parcări înzăpezit. „Dacă nu e vizibil pe asfalt numărul maşinii titulare, nu ai de unde şti dacă e locul rezervat sau nu”, a motivat Şimon. Doar că marţi seară s-a ridicat un Opel dintr-o parcare „albă”, de lângă intersecţia străzilor Doinei şi Vasile Conta.

Marţi seară, o autospecială a Serviciului Parcări Oradea a ridicat un autoturism lăsat într-o parcare de domiciliu de lângă intersecţia străzilor Doinei şi Vasile Conta. Dat fiind că întreaga zonă era înzăpezită, autospeciala a obturat traficul în zonă, atrăgând observaţii asemănătoare de la câţiva şoferi: „De ce încurcaţi traficul pe nămeţii aceştia?”. Însă, de pildă, răspunsul poliţistului comunitar faţă de un taximetrist a fost: „Hai, valea!”.

Iar apoi, întrucât autospeciala nu a putut da în marşarier din cauza troienilor, poliţistul comunitar a încurajat şoferul autospecialei să iasă cu maşina tractată pe sens interzis, cu riscul de a bloca circulaţia pe unica bandă. 

Riscă judecată

Am pus ieri situaţia în atenţia şefului Serviciului Parcări Oradea, Ioan Şimon. Şi l-am întrebat dacă Serviciul nu se expune la acţiuni în instanţă din partea şoferilor care se trezesc cu maşinile ridicate de pe locuri de parcare despre care nu poţi şti dacă sunt rezervate sau nu, fiindcă sunt acoperite de zăpadă.

„Aşa după cum aţi mai scris, nu aplicăm amenzi pentru parcările cu plată până nu vor fi deszăpezite. Însă există o Hotărâre de Consiliul Local care ne obligă să intervenim la sesizarea telefonică a unui posesor de loc de parcare de domiciliu ocupat abuziv. Echipajele de intervenţie în astfel de cazuri sunt coordonate de poliţistul comunitar care le însoţeşte. Oricum, eu le-am cerut angajaţilor noştri să nu ridice autoturisme din parcări care nu sunt semnalizate cu indicatorul «Parcare de domiciliu» sau nu sunt deszăpezite astfel încât să fie vizibil pe carosabil numărul de înmatriculare a autoturismului titular. Aceasta tocmai pentru a preveni acţiuni în instanţă”, ne-a răspuns Ioan Şimon. Cu atât mai mult că, pe lângă anularea taxei de ridicare, posesorul autoturismului ridicat poate solicita la Judecătorie şi daune suplimentare pentru sechestrul asupra bunului personal.

Poze edificatoare

Cât despre cazul de la intersecţia străzilor Doinei şi Vasile Conta, şeful Parcărilor ne-a asigurat că va verifica în imaginile înregistrate dacă numărul parcării era vizibil.

„La fiecare ridicare de autovehicol, echipajul realizează imagini tocmai pentru a putea fi folosite ca probe în cazul unui eventual proces. Dacă echipajul a fost de serviciu marţi seară, el va reintra în tură joi (azi – n.r.), şi atunci voi putea cere explicaţii suplimentare”, ne-a mai spus Ioan Şimon.

În altă ordine de idei, Ioan Şimon ne-a reconfimat faptul că până nu vor fi deszăpezite parcările cu plată, inspectorii de teren nu aplică amenzi ci fac muncă de birou. „Acum au vreme să finalizeze procesele verbale pe baza informaţiilor pe care le primim de la Serviciul de Înmatriculări”, ne-a spus Ioan Şimon.

Tot cu această ocazie, şeful Serviciului Parcări a ţinut să liniştească orădenii care au abonament de parcare pentru riverani. „Chiar dacă tichetul de abonament lipit pe parbriz e acoperit de zăpadă, o eventuală notă de constatare e anulată imediat de proprietarul maşinii ne sesizează, fie la sediu, fie telefonic”, ne-a asigurat Şimon.

C.H.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !