Horea Vuscan, anti-monopolist si in 2012

Horea Vuşcan
Horea Vuşcan
Discursul lui Horea Vuşcan rămâne neschimbat: cere Primăriei să asigure pieţe libere.

Joi, Horea Vuşcan şi-a anunţat „fronturile de luptă” pe care şi le-a fixat pentru 2012. În esenţă, Vuşcan militează pentru o piaţă deschisă în Oradea, aceasta însemnând restrângerea practicilor monopoliste. Verdele acuză municipalitatea oradeană că practică şi încurajează asemenea practici monopoliste în domeniul construcţiilor – în favoarea firmei Selina, în domeniul termiei – în favoarea CET Oradea sau în activitatea de salubrizare – e cazul RER Ecologic Service. „În problema termiei, eu văd o rezolvare în liberalizarea pieţei, prin susţinerea energiei geotermale, subvenţia pompelor de căldură, astfel încât să se ajungă la 90-95 lei/Gcal”, a afirmat Vuşcan, adăugând că va invita să vină alături de el „toate firmele ce doresc liberalizarea acestor domenii”.

Despre construcţii, Vuşcan spune că el ar organiza licitaţii pentru maximum cinci-şase străzi, astfel încât să încurajeze afacerile de familie. Liderul Mişcării Verzilor din Bihor a evidenţiat faptul că în prezent firmele mici de construcţii nu au şanse la lucrări pe drumurile publice, deoarece municipalitatea impune condiţii de eligibilitate care pot fi îndeplinite doar de două-trei firme. „Se cere o cifră de afaceri minimă, un minimum de angajaţi, utilaje şi experienţă similară – aceeaşi problemă pe care o au şi tinerii ce vor să se angajeze”, a afirmat criticul Primăriei, adăugând că singurul criteriu de evaluare al acestor firme trebuie să fie doar calitatea lucrării executat. Cât despre utilaje, acestea se pot închiria, afirmă el.

Cere parcări gratuite

Horea Vuşcan s-a referit şi la parcările din oraş, inclusiv la ridicările de maşini. „Primăria nu este o afacere, nu se conduce ca o afacere, ca să scoată bani de pe cetăţeni, ci trebuie să ofere servicii de calitate. Dacă un magazin îşi stabileşte un preţ, ai posibilitatea să cumperi de acolo sau nu. Dar când vine Primăria şi impune o taxă, în acel moment este viciat dreptul tău de a alege”, susţine aprigul contestatar al municipalităţii, care consideră că în Oradea, parcările de pe drumurile publice ar trebui să fie gratuite. Aceasta deoarece, consideră Vuşcan, cetăţenii plătesc deja către Primărie taxe şi impozite.

Pe de altă parte, Horea Vuşcan a felicitat-o pe noua viceprimăriţă, Florica Cherecheş pentru ideea acesteia, de a implica cât mai mult ONG-uri în problemele oraşului. „Cei din ONG-uri sunt mai curaţi şi de aceea ţin să o felicit pentru ideea sa”, a afirmat Vuşcan.

CĂLIN CORPAŞ

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !