Încep reducerile de soldare

Vânzările promoţionale se pot face în orice perioadă
Vânzările promoţionale se pot face în orice perioadă
În perioada 15 ianuarie – 15 aprilie agenţii economici pot face reduceri de soldare cu condiţia să respecte prevederile Ordonanţei de Guvern nr. 99/2000.

Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durata maxima de câte 45 de zile fiecare. Aceste perioade sunt: 15 ianuarie -15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamnă-iarnă şi 1 august – 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primăvară – vară.

Conform OG 99/2000, magazinele care doresc să facă reduceri de soldare trebuie să depună o notificare la primărie cu cel puţin 15 zile înainte de începerea vânzării. În cazul în care societăţile comerciale nu notifică intervalul de soldare sunt pasibile de amenzi contravenţionale cuprinse între 400-2000 lei.

În Oradea, zece notificări

Potrivit informaţiilor primite de la Compartimentul Mass – Media, la Primăria Oradea au depus notificări pentru reduceri de soldare zece societăţi comerciale. Majoritatea dintre ele fac parte din Complexul Comercial Lotus Center Printre acestea se regăsesc: H&M, Zara, Bershka, dar şi alte magazine precum Billa.

În ultimii ani, firmele nu mai aşteaptă cele două perioade pentru a reduce preţurile mărfurilor de sezon. Vânzările de soldare vizează stocul de mărfuri sezoniere, spre deosebire de vânzările promoţionale, care pot viza reduceri de preţ aplicabile oricăror produse sau servicii prestate în mod curent de comercianţi.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !