Începe construcția sălii polivalente

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
9Comentarii
Începe construcția sălii polivalente
Piața Ocska din Oradea e de-acum istorie, acolo unde orădenii veneau duminică după chilipiruri s-au început excavațiile pentru fundațiile sălii polivalente.

După aprobarea, săptămâna trecută, a ultimelor modificări la proiectul de execuție și la structura finanțării, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat joia trecută. După o mobilizare amplă de oameni și utilaje pe amplasament la începutul proiectului, luni Selina-Trameco începuse săpăturile pentru fundații.

Coordonatorii de la fața locului spun că, într-o primă fază, se vor turna piloții forați, în număr de 3.000, după care se va așterne un strat de pietriș și abia apoi se vor turna fundațiile. Conform studiilor de teren, pânza freatică este foarte aproape de suprafață, motiv pentru care s-a optat pentru turnarea de piloți la adâncimea de 4m în locul unor fundații.

sala multifunctionala (6)

Contractanți oficiali ai lucrării sunt Construcţii Erbaşu și Selina, dar pe amplasament, la începutul lucrării, erau doar muncitorii firmei bihorene. Termenul de finalizare a lucrării este 2020. Finanțarea Guvernului, prin Compania Națională de Investiții, pentru realizarea polivalentei de 5.000 de locuri, se ridică la 60 milioane lei.

Sala va fi dotată și cu gradene retractabile, motiv pentru care capacitatea variază de la 5.534 de locuri pentru baschet și volei, 5.234 de locuri pentru handbal sau 7.224 de locuri pentru diverse concerte și spectacole.

sala multifunctionala (3)

Inițial, în 2016, când Oradea a intrat în afacere, costul asumat de municipalitate era de peste 15,1 milioane lei fără TVA. În urma recentelor modificări, contribuția orașului la proiect va fi de 13 milioane lei plus asumarea de lucrări de infrastructură adiacentă de 2 milioane euro.

Pe oraș cade să aducă infrasctura de utilități și să realizeze căile de acces și spațiile de parcare. Proiectul prevedea inițial 459 locuri de parcare pentru public și 166 locuri de parcare pentru sportivi, oficialități, presă și personal. Totuși, cum Primăria va începe abia acum proiectarea acestei părți, cifrele rămân orientative.

sala multifunctionala (8)9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor