Încurajarea folosirii alternative de produse agricole

De Simona Drimbău
1Comentariu
Încurajarea folosirii alternative de produse agricole
Cursuri gratuite, laboratoare şi fermieri instruiți în cadrul unui proiect în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

După un an plin de realizări, încununarea activității Direcției pentru Agricultură Județ eană Bihor vine ca urmare a câştigării proiectului din cadrul Programului Interreg România – Ungaria.

„ În data de 14 decembrie 2018 am fost notificați că proiectul Încurajarea folosirii alternative de produse agricole pentru suportul economiei locale a întrunit un număr de 85,25 puncte, fiind declarat câştigător”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul DAJ Bihor.

Valoarea totală a proiectului este de 1.679.320 euro, liderul de proiect fiind Direcția pentru Agricultură Județ eană Bihor, iar parteneri în cadrul proiectului sunt: Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor, Asociaț ia Transilvania Tehnology Transfer şi Solar Tech din Ungaria.

Cea mai importantă sumă de 722.400 euro urmează a fi utilizată pentru modernizarea sediului Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice Bihor situat pe Calea Aradului, amenajarea unor săli de cursuri, săli de conferințe şi laboratoare.

O parte însemnată a fondurilor din cadrul proiectului va fi utilizată pentru cursuri gratuite, organizarea de târguri pentru locuri de muncă în agricultură, forumuri de prezentare a tehnologiilor eco şi de folosire alternativă a produselor agricole pentru suportul economiei locale în zona transfrontalieră, cursuri gratuite pentru operator calculator, TIC şi managementul eficient al exploatației agricole.

Nu este de neglijat consistența aportului financiar al acestui proiect la bugetul economiei naționale, care va contribui cu aproximativ o jumătate de milion de euro prin taxe, impozite, contribuții, TVA.

„Aşteptăm cu mare interes acordul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru aprobarea procentului de 2%, care reprezintă aportul propriu al Direcției pentru Agricultură Județeană Bihor, în valoare de 5.544 euro, astfel că la data de 04 ianuarie 2019 să putem semna parteneriatul în cadrul proiectului. Doresc să mulțumesc tuturor colaboratorilor, partenerilor şi nu în ultimul rând să transmit tuturor fermierilor din județul Bihor un An Nou cu multe împliniri alături de cei dragi”, a conchis directorul DAJ Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor