Îndemnaţi să îşi urmeze visul

De Camelia Busu
1Comentariu
Îndemnaţi să îşi urmeze visul
Au trecut trei zile din conferinţele BookLand Evolution. Joi, a patra zi, de la ora 14:30.

BookLand şi-a asumat misiunea de a a-i ajuta pe tineri să îşi descopere talentele şi să cunoască adevaraţii profesionişti. Conferinţele BookLand Evolution, ajunse la a cincea ediţie în Oradea au continuat marţi în amfiteatrul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”cu alţi trei speakeri. Edward şi Bianca, magicienii profesionişti inecunoscuţi deja în Oradea şi nu numai, au fascinat elevii prezenţi cu numere de magie, demonstrând că pasiunea poate deveni oricând o profesie.

Al doilea speaker, coach Radu Bonchiş le-a explicat ce înseamnă succesul şi ce fel de comportament şi ce fel de gândire ar trebui să aibă pentru a-şi îndeplini ţelurile. Cu o altă abordare a venit în faţa lor Adina Todea Ardelean, moderator evenimente Business şi antreprenor , provocându-i la discuţii libere legate de generaţiile părinţilor.

Miercuri, în faţa unei săli din nou pline, Simona Bişboacă, de profesie inginer, antreprenor, inventator le-a explicat tinerilor cât de important este să îţi urmezi visul. „La vârstă adolescenței începi să te conturezi în omul care vei fi pe viitor. Este foarte important ca această prima schiță să fie cât mai bine trasată, ca mai apoi să lucrezi la detalii. Să ajungi să-ți găsești energia interioară care va aduce un plus acestei lumi ai nevoie de pasiune, răbdare și cunoaștere. Un tânăr informat este un tânăr de succes și are toate șansele să scoată la lumină aceea energie/forță chiar dacă parcursul nu e foarte ușor și lin. Momentul când reușești să degaji aceea energie în jurul tău este momentul succesului!”, spune Simona Bişboacă.

A urmat Corina Lorincz, coach life şi vorbitor inspirational, care le-a vorbit despre dar şi pasiune, purtând discuţii interactive cu liceenii, mărturisind că are emoţii în faţa lor. „Scopul meu pentru acest seminar este de a aduce inspiraţie, de a-i încuraja pe toţi cei prezenţi să îşi descopere pasiunea şi să nu renunţe niciodată la visul lor. Să creadă în ei şi în viaţă, să privească lumea dintr-o perspectivă corectă. Să înţeleagă că sunt importanţi, că sunt iubiţi şi că avem mare nevoie de tineri fericiţi!”, spune Corina Lorincz.

Şi-a spus povestea în final Andrea Neag – life coach. A terminat Pedagogia, apoi s-a înscris la Geografie, dar după un an şi-a dat seama că nu asta i se potriveşte, şi a făcut Ştiinţele Economice. Accentul discursului său a fost pe implicare şi pe acceptarea continuă a oportunităţilor ce se ivesc în viaţă. „De fiecare dată când am o pasă mai proastă, îmi aduc aminte de toți oamenii care mi-au trecut pragul și de progresele extraordinare pe care le-au făcut, chiar dacă totul părea că le stă împotrivă”, mărturiseşte Andrea Neag.

Joi și vineri sunt ultimele zile în cadrul Conferinţelor BookLand Evolution. Prin speakerii care vin la conferinţe, liceenii şi studenţii îşi pot descoperi vocaţia, pot găsi soluţii pentru viitorul lor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor