Indemnizaţie lunară la adopţie

Indemnizaţie lunară la adopţie
Persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani vor primi 1700 de lei lunar, timp de un an.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în unanimitate, modificarea legii adopţiei, urmând ca persoanele care adoptă copii mai mari de doi ani să poată opta pentru un concediu de acomodare de un an şi o de indemnizaţie lunară de circa 1700 de lei acordată pe parcursul celor 12 luni de concediu.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2004 privind procedura adopţiei a fost adoptat cu 219 voturi „pentru”, prevede acordarea unei indemnizaţii lunare în cuantum de 3,4 ISR, echivalentul a 1700 de lei.

„Persoana care adopta un copil, la cerere, poate benefica de un concediu de acomodare de maxim un an care include şi o indemnizaţie lunară în cuantum de 3,4 ISR”, potrivit proiectului de lege iniţiat de Guvernul României şi adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional.

Actul normativ adoptat de Camera Deputaşilor face mai felexibilă procedura de evaluare a adoptatorilor şi susţine demersurilor de adopţie ale acestora, prin prelungirea valabilităţii atestatului de familie adoptatoare de la 1 an la 2 ani şi revizuirea dispoziţiilor referitoare la realizarea potrivirii copilului cu o familie adoptatoare, precum şi reducerea termenelor în care instanţa de judecată trebuie să soluţioneze cauzele pe care le presupune finalizarea unei adopţii, prin reducerea termenului de apel la 5 zile de la 30 de zile cât este în prezent.

De asemenea, proiectul de lege reduce termenul în care un copil devine eligibil pentru adopţia internaţională de la 2 ani la 1 an. Proiectul va fi trimis preşedintelui spre promulgare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !