Inițiați în muzică clasică cu banii de la bal

De Veronica Bursaşiu
Inițiați în muzică clasică cu banii de la bal
Clubul Rotary Marghita a ales ca temă a Balului 2016 muzica clasică.

Recent, la Restaurantul Perla a avut loc Balul Rotary Marghita sub îndemnul „Rotary pentru Muzică”. Invitații au fost primiți de președintele Bordás István. Lia Mierea l-a invitat apoi la microfon pe Asistentul Guvernator Adrian Mariș, pe președintele Clubului Rotary din Sighet Geebelen Joseph, pe preşedinta „Partnership of North – East Carpathian Rotary Clubs”, Angela Dobrai. Invitații au fost salutați și de rotarianul marghitan Lars Gustafsson, dar la eveniment a fost prezentă şi o delegație a RC Debrecen, în frunte cu Varga Tibor.

Györfi András a explicat care e mecanismul interacțiunii muzicii cu creierul uman, care începe în viața intrauterină, are efect maxim în perioada preșcolară și poate influența pozitiv inteligența cognitivă, spațială și socială ulterior, argumente serioase pentru ca tema balului din acest an să fie muzica clasică.

În timpul Balului s-a organizat o expoziție cu licitație a unor picturi valoroase care au fost prezentate de Aurel Moisa și s-a organizat o tombolă.

5rotari1

Atmosfera Balului a fost susținută de muzica energizantă a trupei XXL din Satu Mare care a oferit muzică de vals, pop-rock, blues românesc, maghiar și internațional. „Pe parcursul interpretării ‘8 óra munka’ a trupei Beatrice, am inițiat împreună chiar o moțiune complicată -complicată în sensul că s-a căzut de acord cu formula 4 ore muncă + 8 ore odihnă + 20 ore distracție, dar viteza prea mare de rotație a planetei noastre complică oarecum implementarea acestei scheme”, spun reprezentanţii Rotary Marghita. „Veniturile obținute vor fi folosite pentru organizarea unei serii de concerte introductive de muzică clasică, cu concursul artiștilor Filarmonicii din Oradea. În data de 18 martie vom organiza primul concert, cu matineuri organizate de grădinițele din Marghita, și un concert de 90 de minute ”, spune doamna Lia Mierea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !