Înscrierea în Registrul Genealogic se face în luna august

De Simona Albinaru
Înscrierea în Registrul Genealogic se face în luna august
Conform Agenţiei Naţionale de Zootehnie, înscrierea noilor exploataţii de vaci de lapte în Controlul Oficial al Producţiei de Lapte şi la Registrul Genealogic pentru anul 2017 se face în luna august, mai exact în perioada 1-25 august.

În baza Ordinului MADR nr. 19/2006, anul de control la vacile de lapte este de la 1 octombrie anul curent până la 1 octombrie anul viitor. Pentru fermierii cu noi exploataţii de vaci de lapte care doresc să se înscrie în COP şi RG pentru anul 2017 şi să poata beneficia de sprijinul cuplat în zootehnie, condiţiile sunt cele din Ordinul 619/2015.

Astfel, fermierul să aibă în exploataţie de la minim 10 capete până la maxim 250 capete vaci de lapte, vârsta maximă a vacilor de lapte să fie de 8 ani la data-limită de depunere a cererilor unice de plată. De asemenea, trebuie ca vacile să fie identificate în RNE, iar fermierul să mulgă vacile şi să valorifice laptele prin vânzări directe sau indirecte.
Pentru a se înscrie în Registrul Genealogic, crescătorii trebuie să efectueze mai întâi COP – controlul oficial al performanţelor după origine şi productivitate sau după performanţa proprie.

Fermierii interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la tel. 0751/040.034 şi/sau 0725/221.194.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !