Înscrieri în învăţământul militar

Înscrieri în învăţământul militar
Sunt disponibile peste 2.500 de locuri pentru şcolile de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi în liceele militare.


Tinerii bihoreni care doresc să se înscrie într-o instituţie de învăţământ militar se pot adresa Centrului Militar Judeţean Bihor, Biroul Informare Recrutare. Oferta este foarte generoasă.

Astfel, pentru învăţământul militar liceal sunt disponibile 480 de locuri, câte 120 de locuri la fiecare din cele patru Colegii Naţionale Militare: Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza (judeţul Prahova); Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, (judeţul Alba); Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc (judeţul Suceava) şi Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova (judeţul Dolj).

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care au vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 3 aprilie 2018.

Învăţământ universitar

Cei care doresc să urmeze învăţământul militar universitar de formare a ofiţerilor au la dispoziţie 1.008 de locuri în şase 6 instituţii de învăţământ universitar militar, astfel: Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 21 de locuri; Academia Tehnică Militară, Bucureşti – 245 de locuri; Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 334 de locuri; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov – 146 de locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 84 de locuri;

Institutul Medico – Militar: – U.M.F. Bucureşti – 88 de locuri; – U.M.F. Târgu Mureş – 90 de locuri.
Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 26 ani/ 24 de ani pentru aviaţie – naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 3 aprilie 2018.

Postliceal

Pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din trei şcoli militare sunt disponibile 659 de locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, judeţul Argeş – 323 de locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, sat Boboc, judeţul Buzău – 226 de locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, Constanţa, judeţul Constanţa – 110 de locuri.

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 28 de ani, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 2 mai 2018.

Alte 360 de locuri sunt pentru învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din două şcoli militare: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, judeţul Argeş – 295 de locuri (159 locuri pentru SGP şi 136 locuri pentru civili); Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, sat Boboc, judeţul Buzău – 65 de locuri (35 locuri pentru SGP şi 30 locuri pentru civili).

Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau care fac dovada promovării examenului de bacalaureat până la data concursului de admitere şi care au vârsta de cel mult 35 de ani, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 2 mai 2018.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.
Pentru candidaţii din judeţul Bihor, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Bihor, situat pe strada Dunărea nr. 2, zilnic, în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00 – 16.00, iar marţi între orele 08.00 – 18.30 precum şi la telefoanele 0259 / 434.596 sau 0259 / 417.548.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !