Insistă cu înregistrarea câinilor de pază şi de companie

2Comentarii
Insistă cu înregistrarea câinilor de pază şi de companie
Primăria anunţă continuarea microcipării câinilor, la cabinetele medicilor veterinari, la sediul societăților comerciale și la domiciliul cetățenilor.

Persoanele în vârstă, bolnave și persoanele juridice (societățile comerciale) care din motive obiective nu se pot deplasa la cabinetele veterinare pot solicita telefonic medicilor veterinari, programarea în vederea deplasării medicilor la domiciliul acestora în vederea microciparii câinilor.

Gratis, dar nu chiar

În zilele de vineri și sâmbăta la cele două corturi albe din Parcul Petofi și de la Grădina Zoologică au fost microcipați 89 de câini, astfel numărul căinilor identificați și micocipați din municipiul Oradea a ajuns la 11.293.

De reţinut că, deşi microciparea şi luarea în evidenţă a câinilor cu stăpân din Oradea este gratuită, conform hotărârii de Consiliu local care reglementează aceste acţiuni, unii dintre cei care s-au prezentat la corturile albe au fost puşi la plată. Fără a fi întrebaţi dacă doresc sau nu, oamenilor le-a fost pus în braţe un nou carnet de sănătate al animalelor. Costul acestuia e de 10 lei… fără chitanţă, ne-a relatat proprietarul unui câine luat în evidenţă în Parcul Petofi.

Programare telefonică

Toți deținătorii de câini, inclusiv societățile comerciale din Oradea sunt așteptați la cabinetele medicale veterinare în cursul săptămânii de luni până vineri inclusiv. Medicul veterinar Benyovszki Sandor poate fi găsit la la telefonul 0259442745 între orele 9.00 și 15.00 sau la telefon 0744547744, cabinet veterinar-str Molidului nr.58, pentru zona Nord -Rogerius, Episcopia, Oncea. Medicul veterinar Petrehele Aurel Dorel răspunde la telefoanele 0259412862 (între orele 9.00 și 15.00) sau 0722316840, la cabinetul veterinar din str. Seleușului nr.57/Războieni pentru zona Sud – Nufărul, Velența, Ioșia.

„Rugăm deținătorii de câini să se deplaseze la cabinetele veterinare cu următoarele acte: cartea de identitate a proprietarului, carnetul de sănătate al câinelui și câinele/câinii pentru microcipare.Totodată, se va face și vaccinarea antirabică a câinelui/câinilor dacă este cazul”, informează Primăria.

Urmează amenzi

Conform art.14 din HCL 70/14.02.2014 – Regulament privind promovarea deținerii câinilor și stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună sau metisi din municipiul Oradea, microciparea este obligatorie, deținătorul de câine care nu se conformează este pasibil de sancțiune contravențională cu amendă de la 300 lei la 500 lei pentru persoanele fizice și de la 1000 lei la 1500 lei pentru persoanele juridice.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor