Intervenţie de anvergură la Şcoala 11

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Intervenţie de anvergură la Şcoala 11
Lucrările de reabilitare care trebuie făcute au fost eşalonate pe doi ani.

Executivul local a actualizat şi a trecut prin Consiliul local indicatorii tehnico-economici pentru lucrarea de reabilitare a Şcolii 11 din Rogerius, în ideea de a finanţa investiţia din fonduri europene.

„Ţinând cont de oportunităţile de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 pentru proiecte din domeniul infrastructurii de învăţământ, se impune urgenţa demersului Primăriei Municipiului Oradea, care prin Direcţia Patrimoniu Imobiliar a iniţiat reactualziareadocumentaţiei tehnico – economci e, urmând ca Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională să depună cu celeritate aplicaţia pentru finanţare”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii votate în şedinţa extraordinară a Consiliului local.

Amânată

Starea unităţii şcolare de pe strada Moldovei, din Rogerius, a impus de mult timp intervenţii consistente de reabilitare. Lipsa banilor a fost, mereu, motivul pentru care o intervenţie consistentă a fost amânată.

„Proiectul tehnic de execuţie iniţial pentru investiţia intitulată Reparaţii capitale la instalaţiile sanitare şi electrice, amenajări interioare şi refacere faţadă la Şcoala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Oradea a fost realizat în cursul anului 2013 de către Proiect Bihor SA în baza contractului de servicii nr. 15964/ 190826 / 2013, iar până în prezent nu au fost demarate lucrările datorită lipsei resurselor financiare.

Proiectul prevedea reabilitarea faţadelor corpurilor de clădire A (S+P+3E), B (P+1E), C (P+2E) şi de legătură (S+P+2E între corpul A şi B), a sălii de sport (P), amenajări exterioare, împrejmuire cu gard, asfaltare curte interioară, refacerea instalaţiilor electrice, sanitareşi termice”, zice raportul de specialitate.

Valoarea lucrărilor necesare este estimată la peste 10 milioane de lei, din care 5,8 milioane fără TVA, în primul an.
Din cele prevăzute în proiectul tehnic, s-au realizat, izolat, reabilitarea sălii de sport dar fără extindere şi, deci, fără amenajarea de vestiare separate. Acum, şcoala are un singur vestiar pentru elevi şi unul pentru profesor. S-a mai realizat reabilitarea reţelei termice din exterior, a celor interioare şi înlocuirea parţială a tâmplăriei.

Şcoala nr. 11 este una din cele mai mari unităţi de învăţământ din zona de Vest a oraşului, fiind frecventată de orădenii din Rogerius şi Oncea şi de navetiştii din partea de nord a Zonei Metropolitane. Aceasta are înscrişi 1.027 elevi în clase pregătitoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !