ITRSV Oradea in control

ITRSV Oradea in control
În raza de activitate a ITRSV Oradea sunt constituite un număr de 225 fonduri cinegetice.

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Oradea verifică suprafaţa de 584,38 mii ha de pădure de pe raza a patru judeţe Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Arad. Pe această suprafaţă se află ca administratori patru direcţii silvice judeţene cu un număr de 30 ocoale silvice de stat şi un număr de 18 ocoale silvice private. Pe lângă acestea, ITRSV Oradea mai verifică un număr de 983 agenţi economici care se ocupă cu exploatarea şi prelucrarea primară a lemnului.

Reconstrucţie

În raza de activitate a ITRSV Oradea sunt constituite un număr de 225 fonduri cinegetice pe o suprafaţă de 2.195.692 ha, care sunt gestionate de un numar de 20 de gestionari de fonduri cinegetice.„ITRSV Oradea a controlat modul în care gestionarii fondurilor de vânătoare îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale. Anul trecut au fost efectuate 77 de controale de fond”, a precizat Dacian Iova, inspectorul şef al ITRSV Oradea. Sunt controlate şi coordonate şi modul în care se desfăşoară acţiunile de evaluare anuală a efectivelor de vânat.

Inspectorii ITRSV au efectuat controale complexe de fond, indiferent de natura proprietăţii atât la structurile administraţiilor silvice cât şi la persoanele fizice proprietare de păduri care nu fac parte din forme asociative. Număr total de inspecţii se ridică la 134 . S-a constatat că 7.296 mc de masă lemnoasă a fost tăiată ilegal valoarea prejudiciilor fiind de 1.166.920 lei.

Nici agenţii economici nu au scăpat de controale. S-a controlat activitatea de exploatare a masei lemnoase executată de agenţi economici atestaţi sau în regie proprie de către structurile silvice care administrează fond forestier şi a aplicat măsurile legale împotriva celor care au încălcat normele tehnice specific. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 66.640 lei”, a punctat Dacian Iova.

S.Al.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !