Jacuzzi si piscina pentru bunici

Jacuzzi si piscina pentru bunici
Proiectul, în valoare de peste 2.000.000 lei trebuie să fie finalizat într-un an şi jumătate.

Recent, la Aleşd. a avut loc conferinţa de lansare a proiectului care vizează extinderea, reabilitarea şi modernizarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de intervenţie 3.2. Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale şi va beneficia de o finanţare nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin intermediul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Regional (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei) cu o valoare totală eligibilă de 1.563.746 lei.

„Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni . În cadrul proiectul va fi trasă apa geotermală de la ştrand la clădire, vom proceda la extinderea infrastructurii sociale existente cu un imobil de 88.65 de metri pătraţi care va adăposti o piscină, un jacuzzi pentru şase persoane, dar şi aparatura pentru eelctrofizioterapie, un lift hidraulic pentzru cei greu deplasabili. Proiectul prevede şi reabilitarea termică a clădiri redimensionarea centralei, panouri solare pentru încălzirea apei”, spune directorul Centrului, Gheorghe Cociorva. Lunar de serviciile Centrului de zi pentru persoane vârstnice, din Aleşd, beneficiază 50-60 de persoane.

„Noi avem înscrise 600 de persoane. De altfel, după finalizarea proiectului, unul dintre obiective este creşterea cu aproximativ 20% a capacităţii centrului de la Aleşd de a oferi asistenţă vârstnicilor, ca şi tilizarea resurselor naturale din zonă pentru diversificarea şi îmbunătăţirea cu 50% a calităţii serviciilor sociale oferite.Odată îndeplinite aceste obiective, proiectul va determina atingerea obiectivul general, care vizează reabilitarea şi extinderea infrastructurii sociale existente la nivelul oraşului Aleşd”, a adăugat Gheorghe Cociorva.

Veronica Bursaşiu

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !