Jandarmii au acţionat preventiv

De Alexandra Lăzureanu
Acţiuni pentru cei tineri FOTO: IJJB
Acţiuni pentru cei tineri FOTO: IJJB
Jandarmii şi lucrătorii CPECA Bihor continuă Campania comună de prevenire Stop violenţei şi consumului de droguri în şcoli! Indiferenţa doare!.

Astfel, a venit rândul elevilor Colegiului Tehnic nr.1 Vadu Crişului să fie informaţi despre riscurile asociate consumului de droguri şi a violenţei în general. Întâlnirea a debutat cu expunerea interactivă a inspectorului CPECA Bihor. Elevii au demonstrat că au cunoştinţe privind efectele nocive ale cnonsumului de droguri. Aceştia au fost informaţi şi cu privire la modalitatea prin care, fiecare categorie de droguri influenţează organismul uman. Nu au lipsit întrebările adresate de elevi, aceştia demonstrând un interes crescut privind necesitatea de informare cât mai detaliată pentru a nu deveni o viitoare victimă a drogurilor.

Deoarece unul dintre efectele consumului de droguri sau alcool este violenţa şi evident, comiterea de fapte contravenţionale sau penale, expunerea a fost continuată de un ofiţer din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale din Jandarmeria Bihor. Discuţia a continuat în aceeaşi manieră, iar prin întrebările adresate cei prezenţi s-au lămurit despre consecinţele pecuniare sau chiar privative de libertate, pe care le riscă cei care aleg să folosească violenţa pentru a-şi rezolva disputele sau pentru a-şi demonstra superioritatea.

Acţiunea de la Vadu Crişului încheie campania sus amintită, Jandarmeria şi CPECA Bihor dorind să-şi continuie acţiunile preventive comune şi pe timpul vacanţei, în taberele de elevi din judeţ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !