Jocul copiilor cu focul e periculos

De Alexandra Lăzureanu
Jocul copiilor cu focul e periculos
Pentru a evita situaţii tragice, pompierii bihoreni doresc să avertizeze părinţii asupra pericolelor ce pândesc copiii nesupravegheaţi.


Aşadar, pentru siguranţa copiilor, aceştia trebuie învăţaţi să: nu se joace cu chibriturile, brichetele sau alte surse de aprindere, se salveze în caz de incendiu sau alt pericol, anunțe la 112 orice situație care îi pune viața în pericol. Ca adult responsabil, e bine să păstraţi chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu are acces, să înlăturaţi orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui, să nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune, să îl învăţaţi cum să utilizeze sursele de aprindere şi să se comporte în situaţii de pericol.

Reguli salvatoare

Câteva reguli îi pot salva viața în situații critice. Astfel, dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuinţa şi să anunţe un vecin sau primul adult despre izbucnirea incendiului. Dacă nu poate părăsi locuinţa, să telefoneze, dacă are posibilitatea, la 112 şi să anunţe evenimentul precizând adresa, precum şi faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră şi să strige după ajutor. Nu trebuie să se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuință. „Dacă i-au luat foc hainele, trebuie să se lase pe sol şi să se rostogolească până la stingerea flăcărilor. Atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâş pentru a evita inhalarea acestuia.” sfătuiesc reprezentanţii ISU Crişana Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !