John Lennon comemorat şi la Oradea

John Lennon comemorat şi la Oradea
Ziua de joi, 8 decembrie, a fost marcata în toata lumea de aniversarea unui sfert de secol de la disparitia lui John Lennon. În toate marile centre culturale ale lumii au avut loc manifestari dedicate memoriei celui mai rebel dintre cei patru baieti din Liverpool care au revolutionat muzica rock.

Din selecta companie a oraselor care au gazduit manifestari de acest gen nu putea lipsi Oradea.

Cu începere de la ora 19:00, la initiativa liderului si fondatorului Rock Filarmonicii oradene, Florian Chelu, pe scena Teatrului de Stat au urcat câteva dintre cele mai reprezentative nume ale muzicii locale.

Ary Nagy Sandor, Iosif Trendler, Cornel Ungur, Gavrucza Laszlo, formatia Hotel FM si, nu în ultimul rând – ba chiar dimpotriva – cel care a fost sufletul acestei manifestari, Florian Chelu, au oferit un tribut muzical celui asasinat în urma cu 25 de ani.

Tineri si foarte tineri

Pe lânga calitatea sa de instrumentist si vocalist, Florian Chelu si-a asumat-o si pe cea de moderator al serii, impresionând asistenta cu cunostintele sale în materie de biografie John Lennon, dar si asumându-si rolul de a-i introduce atât pe old-boys, cât si pe tinerii muzicienii oradeni care vin tare din urma pentru a completa traditia rockului în urbea de pe malurile Crisului.

Piese ca „Jealous Guy”, „Woman”, „I dont wanna be a soldier” i-au încântat atât pe rockerii din noua generatie, cât si pe reprezentantii, nu putini, ai generatiei beat.

Seara s-a încheiat fermecator, pe scena fiind invitati si spectatori din public, care si-au alaturat vocile celor ale artistilor în ultimele doua refrene ale serii, „Imagine” si „Give peace a chance”.

Valentin Buda