Kelemen, despre alegătorii UDMR: „Nu pe Kiss îl votează, ci Pasztor&Huszar”

Kelemen, despre alegătorii UDMR: „Nu pe Kiss îl votează, ci Pasztor&Huszar”
Şeful UDMR a venit la Oradea pentru a-şi susţine candidaţii de Bihor, prezentând un discurs ultra-diplomat în chestiuni sensibile.

Kelemen Hunor, preşedintele mare UDMR, şi-a făcut apariţia la Oradea pentru a-şi arăta susţinerea pentru cei doi candidaţi la Consiliul Judeţean şi Primăria Oradea, Pasztor&Huszar.

Kelemen a marşat pe ideea de înnoire a candidaţilor UDMR, care vrea să scoată feţe noi în faţă, „pentru a sluji comunităţile locale”. „Pregătim o resetare a modului în care facem politică. Venim cu oameni noi, pregătiţi, ataşaţi, cu spirit de iniţiativă, cu candidaţi care vor să slujească comunitatea”, a spus Kelemen, dându-i exemplu pe Huszar&Pasztor.

Kelemen a afirmat aceste lucruri în contextul în care preşedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru nu candidează, având dosar penal pentru corupţie, instrumentat de către DNA. De altfel, Kelemen nici nu s-a întâlnit acum cu Kiss, în vizita sa de la Oradea. Iar Kiss nu apare niciunde în campania electorală.

Kelemen: „Şi dacă apare şi dacă nu apare, să fiţi convinşi că (Kiss – n.red.) îi va susţine pe toţi cei care candidează în Bihor. Iar în acest an alegătorii nu se vor întâlni cu numele dlui Kiss, ci cu numele domnilor Pasztor şi Huszar. Nu el trebuie ales sau respins”.

Preşedintele Kelemen Hunor s-a întâlnit cu episcopul romano-catolic Bocskei Laszlo şi cu cel reformat Csuri Istvan, afirmând că nu se întâlneşte cu ei doar înainte de alegeri. Spune că nu s-a întâlnit cu cel ortdox Sofronie Drincec şi cu cei greco-catolic Virgil Bercea pentru că nu a fost invitat… „Şi nu merg neinvitat”, a spus Kelemen, ca şi cum nu UDMR Bihor ar pregăti aceste vizite. Szabo Odon a contracarat, salvând situaţia, afirmând că episcopul ortodox Sofronie „nu se întâlneşte nici cu ai lui. Dar voi, (presa), ştiţi asta”. Kelemen Hunor a ţinut să precizeze ulterior că el s-a întâlnit în trecut „şi cu greco-catolicii, de câteva ori”.

Calcule pentru UDMR

Redactorul JB şi Bihon.ro l-a întrebat pe Kelemen ce ar prefera să obţină UDMR Bihor într-una din următoarele variante: funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Bihor şi cea viceprimar în municipiul Oradea sau funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi pierdea funcţiei de viceprimar al Oradiei.

Kelemen a apreciat întrebarea dar a refuzat, practic, să răspundă, afirmând că doar din 6 iunie încolo, după alegeri, vor putea fi făcute aceste calcule. Szabo Odon a vrut să fie mai expansiv: „Azi nu vedem structura consiliilor. Pe 6 iunie vom vedea câte partide ating 5% şi cât lipseşte pentru o majoritate sau alta. Să faci azi speculaţii ajută ori pe unul, ori pe altul. În orice caz, UDMR trebuie să-şi maximizeze numărul de consilieri în Consiliul Local şi şi Consiliul Judeţean”.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor