Kiss Alexandru detine si acum o avere grasa

Deşi spune că afacerea Biolact-Bioland nu a fost de succes, declaraţia de avere a vicelui CJ continuă să impresioneze. 

Kiss Alexandru, Vicepreşedintele Consiliului JudeţeanVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Kiss Alexandru, are şi în 2011 o declaraţie de avere la fel de consistentă ca şi în anii trecuţi. Kiss are, împreună cu soţia şi fiul său, nouă terenuri la Paleu, din care şapte în intravilan, de o suprafaţă cumulată de 321.716 metri pătraţi, unul în extravilan (8.632 mp) şi unul agricol, în extravilan (5.755 mp). Kiss mai deţine două terenuri în Oradea (11.520 mp), la Uileacu de Beiuş (arabil extravilan – 4.946 mp, intravilan – 4.856 mp) şi la Băiţa (652 mp).

Kiss Alexandru are trei case: două case în Oradea (una de 614 mp, alta de 370 mp) şi încă una la Uileacu de Beiuş (106 mp). Adică aceleaşi terenuri şi case trecute şi în declaraţia din 2010.

La bunuri mobile, Kiss şi-a trecut doar o rulotă Burstner, dobândită în 1982. Şi atât! Nicio maşină sau alt mijloc de transport!

Firmele liderului UDMR

Kiss Alexandru este acţionar majoritar în mai multe firme – Biolact Paleu, Pro Idea, Bioland Bihor, Bioland Service, Ştirea, Softpartner, Alexis, Biorent – şi are 50% din Press Online Group, 18,8% din Autocord SRL şi 5% din Pădurea Verde SRL. Liderul UDMR Bihor şi-a împrumutat propriile firme, dar şi alte firme, precum Lancelot, Agromec, Pădurea Verde, Imobiliare KM Team şi Fundaţia Mecena, cu 6.836.006 lei. Biolact – producţie şi distribuţie de produse lactate şi Bioland Bihor – fabricarea produselor de panificaţie, patiserie şi prăjituri, sunt cele mai cunoscute firme ale lui Kiss. Acestea au avut o activitate prolifică îndeosebi în perioada în care Kiss era preşedintele Consiliului Judeţean. Sunt cunoscute contractele firmelor sale cu Derpan Galaţi – firma ce câştiga distribuţia pe Bihor a programului „Cornul şi laptele”. Kiss spune însă că afacerea nu i-a mers şi că, practic, nu mai face venituri din aceste afaceri. Totuşi, în declaraţia sa de avere şi acum figurează ca acţionar majoritar la aceste firme.

Spre deosebire de 2010, fiul lui Kiss nu mai figurează nicăieri la venituri salariale. Apare însă suma de 83.000 de lei, pe care Kiss Ervin a primit-o în urma vânzării unei case. Spre deosebire de 2010, în 2011 Kiss Alexandru nu şi-a trecut niciun venit din altă sursă. Anul trecut, Kiss trecuse venituri de 27.790 euro din vânzarea unor terenuri şi 2.000 euro din vânzarea unui automobil Mercedes. De asemenea, Kiss Ervin figurează cu un venit de 10.000 euro din vânzarea unei case de vacanţă.

Declaraţia de interese este identică cu cea din 2010. Kiss este preşedinte la Fundaţia Mecena şi membru în Consiliul Director al Fundaţiei Partium. De asemenea, este membru AJVPS Oradea şi preşedinte al UDMR Bihor. La capitolul contracte derulate cu statul, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor publice, Kiss nu a completat nimic.

Calin Corpas

Voloseniuc, de la politica la TIR-uri

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !