La Cupa mascatilor din Politia Romana

De Cristian Horgoș
Luptătorii mascaţi concurează în diferite condiţii de teren
Luptătorii mascaţi concurează în diferite condiţii de teren
Şase luptători din cadrul IPJ Bihor concurează la Cupa Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română.

În perioada 4 – 6 septembrie se disuptă a treia ediţie a Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română, eveniment organizat de Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul IGPR.

„Competiţia urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de intervenţie a politiştilor în situaţii excepţionale, la această competiţie participând cei mai buni luptători din trupele speciale de intervenţie din întreaga ţară. Pe parcursul activităţilor luptătorii vor participa la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole sau vor trebui sa gestioneze situaţii deosebite care necesită atenţie şi concentrare”, se arată în comunicatul postat pe www.politiaromana.ro

Recuperări de ostatici

De asemenea, vor avea loc simulări pentru mai multe situaţii tactice pe parcursul cărora poliţiştii vor trebui să recupereze şi să transporte ostatici în teren accidentat sau vor trebui să facă faţă unor situaţii ce implică efort fizic intens, de durată, în condiţii ce solicită atenţia şi concentrarea.

„Pentru a putea trece cu brio peste aceste probe competitorii au nevoie de o condiţie fizică foarte bună, tehnică adecvată de abordare a diverselor obstacole, abilităţi de trăgător, memorie, atenţie distributivă şi, mai ales, spirit de echipă, toate laolaltă garantând şi succesul misiunii în condiţii reale de intervenţie”, se mai precizează în comunicatul IGPR.

Competiţia a debutat ieri cu proba de anduranţă şi atenţie, desfăşurată în zona Podului „1 Decembrie” din judeţul Giurgiu.

Azi, poligonul „Băneasa” al Jandarmeriei Române va găzdui proba de anduranţă fizică şi trageri specifice precum şi probele de trageri în echipă şi rezolvarea de situaţii tactice.

Iar mâine Cupa se încheie cu proba de anduranţă şi îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, probă ce va avea loc în Pădurea Băneasa din spatele Academiei de Poliţie „Alexandru I. Cuza”.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu, ne-a informat că la competiţie participă şi şase luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţie Rapidă (SIR) din cadrul IPJ Bihor.

„Din partea IPJ Bihor participă şase luptători cu pregătire şi calităţi deosebite. Dealtfel şi probele din cadrul competiţiei sunt deosebit de solicitante, simulându-se condiţiile unor intervenţii complexe din care nu lipsesc luptele corp la corp şi încătuşarea infractorilor”, ne-a mai declarat inspectorul principal de poliţie Alina Dinu.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !