La festivalul de pricesne

De Veronica Bursaşiu
Romina Nemeş şi Poienarii
Romina Nemeş şi Poienarii - © Foto: Arhiva personală
Festivalul de pricesne e un moment menit să aducă bucurie şi linişte în sufletele credincioşilor din Husasău în această perioadă de post pregătitor pentru praznicul Învierii Domnului.


Interpreta Romina Nemeş- Silaghi împreună cu Grupul vocal Poienarii, pe care îl coordonează, va fi prezentă Festivalul de pricesne de la Husasău de Criş, programat pe 3 aprilie. Pe crucea din dealul iubirii, Când şi când la uşa sufletului meu, În rugăciunea mamei, O părinte-al mângâierii, sunt doar câteva dintre titlurile pricesnelor interpretate de Romina Nemeş-Silaghi.

pricesne2

„Vreau să menţionez că sunt pricesne cu adevărat frumoase şi fără îndoială cu mult mai greu de interpretat . În acest cd este vorba, aşa cum spune şi titlul despre faptul că, adesea omul nu se roagă la Dumnezeu decât atunci când are nevoie, uită de fapt că Lui trebuie să ne închinăm tot timpul”, spunea artista cu prilejul lansării celui de-al doilea CD de pricesne. Festivalul de pricesne de la Husasău de Criş se află la cea de-a V-a ediţie. „Priceasna este o cântare ce se aude în bisericile ortodoxe la slujba Liturghiei, şi nu numai, prin care sufletul omului se apropie de Dumnezeu, spunându-şi, în taina inimii, bucuriile, supărările, nevoile şi, nu în ultimul rând, mulţumirile pentru ajutorul primit. Priceasna aduce mângâiere şi bucurie sufletului credincios”, a explicat preotul Ioan Mircea Ghiţea.

Romina şi Poenarii:

-10 aprilie Biserica Ortodoxă din Borumblaca
-17 aprilie la Festivalul de pricesne de la Rosia
-29 aprilie la emisiune dedicată Învierii Domnului Iisus Hristos.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !