Lecţie în tramvai în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

De Otilia Șandor
1Comentariu
Lecţie în tramvai în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii
Peste 100 de copii au avut vineri o lecţie de neuitat susţinută în… tramvai. A cincea zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost poate punctul culminant alt multitudinii de activităţi iniţiată săptămâna trecută de către poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii.

Vineri, 30 septembrie s-a numit „Ziua educaţiei rutiere” şi, de la 7:00 la 8:00, poliţiştii de la CPAC au organizat patrula şcolară de circulaţie în zona adiacentă Școlii Gimnaziale „Floare de lotus” de la Sânmartin. Apoi, între orele 10:00 – 12:00, poliţiştii de proximitate de la Oradea i-au implicat pe elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu ” din Oradea într-o lecţie de educaţie rutieră, finalizată cu premii pentru copii, dar şi pentru profesorii acestora. Între orele 10:00 – 13:00, alte 52 de activităţi preventive specifice în unităţile şcolare bihorene au fost derulate de către poliţiştii de proximitate şi poliţiştii rutieri bihoreni.

Tramvaiul

Cireaşa de pe tort a constituit-o însă călătoria cu tramvaiul alături de poliţiştii de la CPAC. În baza colaborării cu OTL Oradea, poliţiştii au organizat acţiunea intitulată sugestiv „Un tramvai numit dorinţă”. Astfel, vineri, 30 septembrie a.c., între orele 12:00 – 14:00, peste 100 de elevii au luat parte la o lecție deschisă despre semnificația transportului local, evoluția mijloacelor de transport, noțiuni fundamentale în trafic, reguli de comportament în trafic. Poliţiştii au promovat mesaje preventive sub forma unor spoturi preventive pe linie de educație rutieră, pe tot parcursul călătoriei. Tramvaiul a oprit pe traseu pentru ca polițiștii de prevenire și rutieră să deruleze activități aplicative cu privire la regulile de circulație. Elevii călători au primit la final pliante, broșuri, orare și baloane.

4tramvai1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor