Lipsă de meseriași în Oradea, se caută tâmplari

Lipsă de meseriași în Oradea, se caută tâmplari
Una dintre cele mai vechi societăți din Oradea se plânge de lipsa personalului calificat în tâmplărie.

La 71 de ani de la înființare, Lemnul Societate Cooperativă Meșteșugărească dorește să angajeze cel puțin 20 de persoane specializate în tâmplărie.

„Dorim să creștem volumul de producție pentru a putea acoperi comenzile din străinătate. Avem comenzi, stocul de materie primă este în creștere, însă nu găsim personal calificat. Problema majoră în acest moment este lipsa personalului calificat. Așteptăm meseriașii care doresc să se angajeze sp vină la sediul nostru de pe Războieni nr. 83, în fiecare zi între orele 08:00 – 14:00. Oferim salarizare atractivă în funcție de calificare și bonuri de masă”, a declarat președintele Cooperativei Lemnul, inginer Balazs Melinda.

Lipsa doritorilor care să se angajeze în acest domeniu este confirmată și de directorul AJOFM.

„Momentan cursul de tâmplari nu este inclus în planul de formare național. Acesta poate fi introdus oricând, la solicitarea șomerilor. Avem o ofertă bogată de locuri de muncă ca tâmplari, mecanici auto, șoferi, strungari, operatori CNC, lucrătrori în construcții, însă nu există șomeri dornici să se angajeze în aceste domenii”, a declarat Bekesi Csaba.

Calitatea, primordială

Producția de mobilă se realizează integral din lemn masiv de cireș, fag, stejar având finisaje transparente, antichizate sau opace. În prezent Societatea Lemnul deține aparatura necesară pentru execuția mai multor faze sofisticate precum și 7 uscătoare.

Majoritatea mobilei produse la sediul de pe strada Războieni nr. 83 ajunge în străinătate, în Franța și Anglia. Orădenii care doresc să își achiziționeze mobilă pot vizita magazinul de pe Kogălniceanu nr. 14. Aici este o expoziție cu vânzare unde, în această perioadă, cumpărătorii pot beneficia de prețuri reduse cu 25% la mobilier unicat din cherestea și rășinoase.

Scurt istoric

Compania a luat ființă în anul 1945, 7 mici meseriași au pus bazele acestei societăți cooperatiste. Această formă a reușit să se mențină de-a lungul anilor, întregul capital fiind împărțit între membrii societății.

În anii 70-80 a avut loc o dezvoltare spectaculoasă, compania având 5 secții de producție și 15 magazine de desfacere. După revoluție activitatea a fost restrânsă la un singur sediu. Chiar și așa societatea nu a făcut rabat la calitate, iar comenzile din străinătate confirmă asta. Având la bază o bogată tradiție, profesionalismul meșterilor și o dotare tehnică adecvată, mobilierul produs în sediul din Oradea este unul de înaltă calitate.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor