Loc codas merituos la consumul de droguri

Loc codas merituos la consumul de droguri
Un studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog plasează Regiunea Nord Vest, ce include Bihorul, pe ultimele locuri la consumul de droguri.

Bihorul se poate lăuda în sfârşit cu un loc de la finele clasamentului de care poate fi mândru. Conform unui studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog regiunea Nord-Vest, în care este inclus Bihorul, se poate lăuda cu cei mai puţini consumatori de droguri. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 5.100 de respondenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani

Studiul a urmărit prevalenţa consumului de droguri pe grupele de vârstă studiate, adică proporţia de consumatori care au consumat droguri cel puţin o dată în ultimul an sau 30 de zile. Conform documentului consumatorii de droguri reprezintă 4,1% din populaţie, comparativ cu 1,7% în 2007. „Cel mai iubit” drog rămâne cannabisul care acaparează 1,5% din populaţie ca şi consumator, urmat de ecstasy cu 0,7 şi heroină şi cocaină cu câte 0,3.

Scădere la etnobotanice

Cel mai răspândit şi consumat drog rămâne cannabisul care se consumă în toate zonele ţării : 6 procente în Bucureşti, 2 procente în centru şi doar 0,4 în Sud şi Nord Vest. Ecstasy se conumă la fel, dar cu excepţie în Sud Vest, Sud Est şi Nord Vest

Cocaina se consumă doar în câteva regiuni, printre care şi Nord Vestul care deţine 0,4 procente. Printre drogurile apărute recent este ketamina, dar la fel ca şi heroina nu se consumă în regiunea noastră.

Drogurile legale, „etnobotanicele”, sunt consumate de 1,9 procente din populaţie, iar regiunea noastră este pe ultimul loc la cest tip de consum de droguri. Pe primele locuri sunt Bucureştiul, regiunea Sud şi Centru. Dacă la consumul pe toată durata vieţii în regiunea Nord-Vest avem un procent de 0,7% din populaţie, la consumul în ultimul an acesta scade la 0,4.

Studiul ANA referitor la consumul de droguri „legale” este oarecum confirmat printr-un număr mic de intoxicaţii cu astfel de produse, înregistrat la nievlul unităţilor spitaliceşti.

V.T.

Bihorean arestat pentru trafic de cannabis

Bihoreni se tratează de dependenta de etnobotanice0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !