Locuri de muncă în agricultură în Danemarca şi Portugalia

De Simona Drimbău
1Comentariu
La cules de mazăre
La cules de mazăre - © FOTO: FAN
Cele 200 de persoane selectate vor culege mazăre în campania agricolă 2019.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Bihor, pune la dispoziţia bihorenilor interesaţi să muncească peste hotare 200 de locuri de muncă. Astfel, un angajator din Danemarca are nevoie de 100 de muncitori pentru Danemarca şi 100 pentru Portugalia, pentru munca sezonieră, respectiv la cules de mazăre, campania 2019. Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare.

Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas.

Pentru Danemarca durata contractului este iunie – octombrie 2019. Se va lucra 30-40 ore, şase zile pe săptămână.
În Portugalia se va pleca la muncă în martie până în iunie 2019. De asemenea se va lucra 30 – 40 ore, şase zile pe săptămână. Muncitorii care optează pentru Danemarca vor fi cazaţi în rulote, în camping. Vor avea disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

În Portugalia cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Salar

În Danemarca plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

În Portugalia plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Pentru a putea aplicate pentru aceste locuri de muncă solicitanţii trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, rezistenţă la munca fizică indiferent de climă. Cunoştinţe de limba engleză constituie avantaj dar nu sunt obligatorii.
Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.

Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES.

Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu. Selecţia va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie la Slatina.

Bihorenii interesaţi de aceste locuri de muncă pot obţine informatii suplimentare la consilierul EURES Simona Burdean, AJOFM Bihor, str.Transilvaniei, nr.14, Oradea sau la telefon: 0259/433.346.
Termen limită de trimitere a CV-ului este 10 decembrie 2018.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor